<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Helt fra Kapital ble etablert 5. mars 1971, har en viktig del av bladet vært konkrete råd om investering i aksjer. Dette er ikke mindre viktig i dag, hvor antall aksjeeiere aldri har vært større. Det ble rundt 100.000 flere håpefulle i fjor, og antallet har vel passert en halv million.

Det krever ganske mye av rådgiverne.

Vi i Kapital har gått lengst, ved å gi konkrete aksjeråd i hvert eneste nummer, og sette sammen en portefølje. Oslo Børs setter stadig ny all-time high, og aksjeeierne tjener mye penger. Akkurat nå er Kapitals portefølje litt bak Hovedindeksen, men vi er godt med.

I de aller fleste år har vi slått Hovedindeksen. Vi stikker hodet ut.

Fordi alt ser ut til å gå til himmels, dukker det stadig opp flere som vil være rådgivere og tjene penger på det. Det siste er såkalte fininfluencere som henvender seg til følgere på sosiale medier.

Vi er forsiktige med å kritisere andre som vil gi råd. Sist vi uttalte oss om det vi mente var synsing, som å be folk bare handle inn én gang i uken, eller hvordan man lett kunne tjene en million kroner i året, ble vi beskyldt for kjønnsdiskriminering, selv om det overhodet ikke hadde noe med kjønn å gjøre.

Men det må være lov å si at det er forskjell på rådgivning og chatting på sosiale medier.

I enkelte land kreves det konsesjon for å gi finansiell rådgivning.

Og råd gjelder ikke bare aksjer. Vi bruker mye plass i denne utgaven for å vise hvor det profesjonelle markedet for næringseiendom går. Landets beste viser vei (side YY).

Eller kanskje våre lesere er interessert i de krumspring investor Kristian Siem gjør når det gjelder arv og bosted (side ZZ). Artikkelen “Krever eks-elskerinne for 7 millioner” har vekket oppsikt.

La oss avslutte med det enkleste: Det blir rødgrønn seier ved valget om noen få dager.

For et næringslivstidsskrift som Kapital blir det mye å skrive om. Gode råd er da billige.