<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Sommerros signaturdrink: Smutthull

Loukia Blouti hyller art déco-perioden med brunt brennevin i forfriskende drink.

Drinken: Section 7. Foto: Eivind Yggeseth / Kapital
Livsstil

– Vi forsøker å skape en reise for gjestene tilbake til 20- og 30-tallet og en hyllest som man kan relatere seg til, sier Loukia Blouti, barsjef hos Ekspedisjonshallen på Sommerro.

Hotellet har hele seks restauranter og barer, hvor Ekspedisjonshallen spiller hovedrollen. Noe den også gjorde tilbake i 1931, da bygget huset Gamle Oslo Lysverker.

– Dette rommet var stedet hvor folk kom for å betale regningene sine, fortsetter Loukia.

Bak drinken: Loukia Blouti er bartender ved Ekspedisjonshallen på Sommerro. Foto: Eivind Yggeseth / Kapital

Gulvplassen der kunder en gang sto, er i dag fylt med et stort utvalg brennevin. Skrankene som tok imot betalingene er byttet ut med barstoler. Det første man ser når man trer inn i det europeiske brasseriet, er det enorme veggmaleriet signert Per Krohg. Foruten en opphøyd scene med et gullfarget trommesett, som slås på fire dager i uken med livemusikk.

– Det er et originalt maleri som vi ikke får lov til å røre. Rundt om på hele hotellet finnes det mange originale gjenstander og møbler fra de tidligere kontorene her.

Loukia Blouti (33)

 

Barsjef på Sommerro

CV: Couch, Chair

Oppskrift fra forbudstiden

Også baren fokuserer på art déco-perioden fra 1920 til 1933, med en god dose klassiske vibber. Noe blant annet menyen gjenspeiler, vakkert illustrert av den New York-baserte illustratøren Tim Robinson. Drikkekartet kretser rundt en rekke begivenheter som fant sted for hundre år siden.

– Signaturdrinken Pluto er inspirert av oppdagelsen av planeten med samme navn i 1930, mens Jell-O har tatt inspirasjon fra det samme tiåret, da kjøleskapet ble funnet opp og alle gikk amok på kjøkkenet med kalde retter og gelatin.

– På 30-tallet ble også ananas mer vanlig. Før det var det en mer eksklusiv frukt som folk kunne leie for å ha hjemme på fest, som et tegn på velstand. Derav drinknavnet Enter the Exotics. Og Galak er oppkalt etter den første hvite sjokoladen tilbake i 1936.

Det var mange andre ting hun også ønsket å ha med i menyen, som Monopol og Mikke Mus, som begge ble oppfunnet på den samme tiden. The Prohibitionists ble imidlertid med. Disse alkoholfrie, classy drinkene er tiltenkt tørste sjeler som ikke vil ha brus.

– Section 7 var en måte man klarte å lure seg unna reglene under forbudstiden på, for å lovlig kunne drikke alkohol. Leger skrev ut resepter på alkohol som cognac, whisky og brandy til pasienter, noe som falt innunder paragraf 7 i loven.

Section 7

 
  • 3 cl rugwhiskey
  • 2 cognac
  • 2 hylleblomstlikør
  • 3 sitronjuice
  • 3-4 dæsjer chili bitters
  • 3 agurkskiver
  • agurkstrimmel og tørket chili til pynt.

Hjemmelaget chili bitters

– Legg oppkuttet tørket chili på en flaske med vodka. La det stå i maks to timer og sil godt av.

Drinken Section 7 mikser whiskey og cognac for å hylle nettopp historien bak den lure paragrafen.

– Når man hører whiskey og cognac, ser man gjerne for seg en spritfylt og tung drink – derfor har vi forsøkt å løfte drinken litt med hylleblomstlikør, hjemmelaget chili bitters og agurk, som tilfører friskhet.

– Hell alle ingrediensene i en shaker fylt til toppen med is. Rist og dobbeltsil over et rocksglass med én stor isbit i. Pynt med en strimmel agurk og gjerne en tørket chili.