<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Du kan kreve fradrag i alminnelig inntekt for blant annet årsgebyr på VPS-konto, honorar til private banking og honorar til aktiv forvaltning, tipser Gry Fremstad i Nordea Private Banking.

– Når det gjelder rådgivningshonorar, må du huske å opplyse om at kostnaden knytter seg til aktiv investeringsrådgivning og laste opp dokumentasjonen du har mottatt, sier hun.

Kostnader knyttet til disse postene skal føres i posten som kalles “Finans”, under “Forvaltningskostnader” og deretter under enten “Årsavgift verdipapirkonto” eller “Verdipapirforvaltning”.

Endret boliglånet? 

Med stigende rente gjennom 2022 var det mange som valgte å refinansiere boliglånet. Gjelder dette deg, kan du kreve fradrag for kostnadene knyttet til refinansieringen.

– Dette gjelder både etableringsgebyr, termingebyr og tinglysningsgebyr, sier Fremstad.

– Disse punktene kan ha blitt innberettet gjennom banken, men sjekk om det er kommet inn i din skattemelding. Hvis det ikke er blitt innrapportert, må du sørge for å føre det inn selv og legge ved dokumentasjon.

Refinansieringskostnader kan føres under “Bank, lån og forsikring”, velg “Andre kapitalkostnader” og deretter “Kostnader ved refinansiering av lån”.