<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Aksjegambling til en halv milliard kr.

Partnerne i meglerhuset ABG Sundal Collier har blitt tilgodesett med over 80 millioner aksjer i eget selskap, men finansiert via kredittfinansierte terminer. Posisjonen er i dag verdt rundt en halv milliard kroner og vitner om en aksjegambling knyttet til egen virksomhet man knapt har sett maken til tidligere.

Heftige partnerincentiver: Med over 80 millioner aksjer fordelt via terminer er det helt sentralt at selskapets aksjekurs går riktig vei. Dette vet toppsjef Jonas Ström (t.v.) og norgessjef Kristian B. Fyksen i ABG Sundal Collier, som i det minste kan glede seg over en god kursoppgang så langt i 2023.  Foto: Iván Kverme
Inside

– Selskapet kan se tilbake på et utfordrende år, skrev Finansavisen tidligere i vinter.

ABG Sundal Collier hadde da lagt frem et resultat før skatt for fjerde kvartal på 128,6 millioner kroner, en saftig nedgang fra samme periode i 2021. Samlet sett endte omsetningen i 2022 på 1,7 milliarder, mot 2,9 milliarder året før, tilsvarende et topplinjefall på over 40 prosent.