<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Millionene triller inn for Vågenes

Den populære humoristen Kevin Vågenes har tatt sine velkjente karakterer til scenen. Det gir klingende mynt i kassen.

Prisbelønnet: Kevin Vågenes har hanket inn priser på løpende bånd for TV-serien Parterapi. Suksessen gjør også godt for lommeboken. Foto: NTB
Næringsliv

Vågenes er kanskje mest kjent for serien Parterapi, som ble en braksuksess på NRK. Han spiller her en rekke karakterer som nærmest ble allemannseie da serien var på det mest populære – en stund virket det knapt som man kunne unngå å høre fraser som “... og vi lo!” i sosiale lag. I tillegg har Vågenes medvirket i serier som Jul i Blodfjell og Nissene i bingen, sistnevnte fjorårets julekalender på TV Norge.

Sesong fire av Parterapi ble sendt i 2020, og hovedpersonen selv har bekreftet at det vil bli den siste. Men det betyr ikke at det var siste mulighet til å møte Siv Anita, Kjell-Simen & co. Vågenes har siden fremført showet “Singel i parterapi”, hvor flere av de folkekjære karakterene er på plass. Forestillingen hadde premiere i oktober 2020 og høstet svært gode kritikker. 

Scenevirksomheten har tilsynelatende vært god butikk. Omsetningen i 35-åringens heleide selskap, Kevin Vågenes AS, flerdoblet seg i hvert fall gjennom fjoråret. Driftsinntektene endte på over syv millioner kroner, opp fra 2,1 millioner året i forveien. Resultatet etter skatt ble drøyt fem millioner kroner, sammenlignet med 262.298 kroner året før. 

Til tross for sterke resultater tok Vågenes ut relativt beskjedne 650.000 kroner i utbytte etter fjoråret, nesten en halvering fra 2020. Det ble i tillegg betalt ut lønn på drøyt 600.000 kroner fra selskapet, som er oppført med én ansatt.

Aksjegevinst

Utover solgte billetter må Vågenes antas å ha hatt inntjening fra aksjehandel. I regnskapet for fjoråret er det bokført finansielle instrumenter verdt drøyt fire millioner kroner i Kevin Vågenes AS. Finansinntektene endte på over en halv million kroner.

Finansavisen har tidligere omtalt at Vågenes kjøpte aksjer i teknologiselskapet Crayonano for 2,3 millioner kroner. I tillegg skrev avisen da at han var investert i selskaper som Kongsberg Automotive og Kahoot. Ifølge aksjonærregisteret var Vågenes også på eiersiden i Lerøy Seafood Group ved årsskiftet.

Vågenes er dermed i godt selskap – Kapital har tidligere skrevet at en rekke profilerte komikere har inntatt aksjemarkedet. Dette gjelder ikke minst investeringsselskapet Fun Invest, som blant annet har Terje Sporsem og Jonas Rønningen på eiersiden.

Nye show

Fremover kan Vågenes kan altså håpe på at aksjemarkedet tar seg opp igjen for nye gevinster. Og i tillegg tyder ingenting på at det ligger an til at han får en rolig høst. Dersom du ikke har fått med deg “Singel i parterapi”, fortvil ikke – det er planlagt nye forestillinger denne høsten, blant annet på Latter i Oslo, samt i Jessheim, Halden, Lillehammer og Os.

Kevin Vågenes har ikke besvart Kapitals henvendelse i anledning denne saken.