<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
Emilie Enger Mehl
Justis- og beredskapsminister (Sp)
Foto: Ragne B. Lysaker, Senterpartiet
Født1993
BostedElverum
UtdannelseJurist
BransjePolitikk
Foto: Ragne B. Lysaker, Senterpartiet
Nr 9
+1 Plassendring
Se hele listen >
Informasjon
Født1993
BostedElverum
UtdannelseJurist
BransjePolitikk

Siden hennes partileder, finansminister Trygve Slagsvold Vedum, har nektet Sp-politikere å snakke med PR-rådgivere og fått gjennomslag for at staten heller ikke skal bruke dem, har Mehl tatt skjeen i egen hånd. Hennes deltagelse i realityprogrammet Kompani Lauritzen har bidratt til å gjøre henne til en av partiets mest populære politikere. Med president Putins pågående krig i Europa, og den økte sabotasjetrusselen mot kritisk norsk infrastruktur, som olje- og gassinstallasjoner, har Mehls ansvarsområde stadig blitt viktigere og mektigere. Så er det bare å håpe at hun bruker så mye tid på dette arbeidet at hennes plan om å reversere domstolsreformen, i strid med fagmiljøenes unisone og massive motstand, strander.

Har fått varsel om skattekrav

Tidligere kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen bekrefter at han er blant de nåværende og tidligere stortingsrepresentantene som har fått varsel om skattekrav.

PST-sjefen går av

Hans Sverre Sjøvold har informert Justis- og beredskapsdepartementet om at han ønsker å fratre stillingen som sjef for PST.