<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
Håkon Astrup
Bankanalytiker i DNB Markets
Foto: Eivind Yggeseth
Født1987
BostedOslo
UtdannelseBachelor fra NHH og mastergrad fra London Business School.
BransjeFinans

Roller i norsk næringsliv

Administrerende direktør

Styrets leder

Tjenesten er levert av Purehelp
Roller pr. 31.12.2021
Foto: Eivind Yggeseth
Informasjon
Født1987
BostedOslo
UtdannelseBachelor fra NHH og mastergrad fra London Business School.
BransjeFinans

Roller i norsk næringsliv

Administrerende direktør

Styrets leder

Tjenesten er levert av Purehelp
Roller pr. 31.12.2021

33-åringen sies å ha jobbet beinhardt gjennom og etter studietiden for å komme dit han er i dag, som bankanalytiker i DNB Markets. Innsatsen ble belønnet da han knuste alle konkurrenter i Kapitals analytikerkåring i 2021. Astrup har en bachelor fra NHH, og en mastergrad fra en av verdens mest anerkjente businesskoler, London Business School. Mellom disse to gradene jobbet han i Arctic Securities med equity research i fire år.

Han har i tillegg slått Magnus Carlsen i sjakk en gang i tiden, samt kvalifisert seg til NM-nivå. Astrup har allerede satt spor etter seg i bank- og finansmiljøet, men spås å være en ledende aktør også de neste årene.

Astrup er «bull» på norske banker

DNB Markets har klokkertro på norske banker, mens ABG Sundal Collier er mer negativ. Fellesnevneren er at meglerhusene foretrekker de samme bankene.

«Trygge havner» i Norges finanssektor

DNB-analytiker Håkon Astrup påpeker at renteoppgang og høye energipriser gagner norske banker, mens erstatningskravene i skadeforsikringsbransjen typisk faller i lavkonjunkturer.

Disse bankene er trygge

DNB-analytiker Håkon Astrup påpeker at norske banker har lite indirekte eller direkte Russland-eksponering. Et par svenske banker rammes derimot.

Mener kursfallet i Storebrand er en overreaksjon

Storebrand-aksjen har falt kraftig den seneste måneden. – Jeg er overrasket over det kraftige kursfallet. Det er mye større enn det man klarer å forklare med fundamentale faktorer, sier analytiker Håkon Astrup i DNB Markets.

Dette kjennetegner de som lykkes i arbeidslivet

Hva er det som gjør at noen lykkes tidlig i karrieren, mens andre aldri kommer seg videre opp karrierestigen? Et knippe professorer, hodejegere og unge stjerner i næringslivet deler sin innsikt.