<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
Ivar Harstveit
Porteføljeforvalter i Delphi Fondene
Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
Født1993
BostedOslo
UtdannelseSiviløkonom fra Handelshøyskolen BI.
BransjeFinans
Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
Informasjon
Født1993
BostedOslo
UtdannelseSiviløkonom fra Handelshøyskolen BI.
BransjeFinans

Den genuine interessen for aksjer startet som en hobby da Harstveit var rundt 19 år. I fjor ble hobbyen til jobb da han som 27-åring startet som Delphi Fondenes yngste forvalter. Harstveit forvalter fondet Delphi Green Trends som har en forvaltningskapital på rundt 220 millioner kroner. 

28-åringen har sterke analytiske ferdigheter, samt en nysgjerrighet og vilje til å grave frem detaljer om temaer han interesserer seg for, ifølge Bård Bringedal, investeringsdirektør i Storebrand Asset Management, som eier Delphi Fondene, og som ansatte Harstveit i 2019. 28-åringen er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI. Han har tidligere jobbet i blant annet Pareto og PwC.

Les portrettintervjuet med Harstveit her.

En spennende høst for «ESG-aksjer»

Aksjer innen fornybar strømproduksjon, solenergi og vindmøller har siden Ukraina-invasjonen frigjort seg fra vekstaksjer. Fremover kommer det en rekke spennende triggere. 

Hva skjer med aksjemarkedet i energikrisen?

Det er full energikrise i Europa som følge av krigen i Ukraina. Det gjør at inntjeningen kan svikte for europeiske aksjer i den sykliske delen av markedet.

Forvalter flere hundre millioner kroner

Som 27-åring ble Ivar Harstveit i fjor Norges yngste fondsforvalter med ansvar for det nye bærekraftfondet til Delphi Fondene. Med rekordhøye opp- og nedturer i markedet over det siste året har læringskurven skutt i været.

Ser gode utsikter for grønne selskaper

Delphi-forvalter Ivar Harstveit viser til reduserte problemer i forsyningskjeden, billigere elektriske kjøretøy og taksonomidrevet etterspørselsvekst. Han unngår imidlertid dyre hydrogenaksjer.