<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Ivar Harstveit
Porteføljeforvalter i Delphi Fondene
Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
Født1993
BostedOslo
UtdannelseSiviløkonom fra Handelshøyskolen BI.
BransjeFinans
Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
Informasjon
Født1993
BostedOslo
UtdannelseSiviløkonom fra Handelshøyskolen BI.
BransjeFinans

Den genuine interessen for aksjer startet som en hobby da Harstveit var rundt 19 år. I fjor ble hobbyen til jobb da han som 27-åring startet som Delphi Fondenes yngste forvalter. Harstveit forvalter fondet Delphi Green Trends som har en forvaltningskapital på rundt 220 millioner kroner. 

28-åringen har sterke analytiske ferdigheter, samt en nysgjerrighet og vilje til å grave frem detaljer om temaer han interesserer seg for, ifølge Bård Bringedal, investeringsdirektør i Storebrand Asset Management, som eier Delphi Fondene, og som ansatte Harstveit i 2019. 28-åringen er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI. Han har tidligere jobbet i blant annet Pareto og PwC.

Les portrettintervjuet med Harstveit her.

Inntjeningsveksten stopper ikke

Optimismen har økt, og narrativet er endret fra hard landing til soft landing, og videre til «no landing». Inntjeningen følger samme mønster, men det er fortsatt spredning i feltet, skriver Delphi-forvalter Ivar Harstveit.

Nå kommer kjernekraft

Økt kraftbehov for å drive datasentre og lave utslipp kan bli en trigger for at kjernekraft kommer blir en langt viktigere del av energimixen, skriver Delphi-forvalter Ivar Harstveit.

– Utslagene blir absurde

Danske Novo Nordisk utgjør nesten hele København-børsen etter spinnvill kursoppgang, som ifølge Delphi-forvalter Ivar Harstveit gir noen rare smitteeffekter.

Comeback i halvledermarkedet

Innhentingen i chip-markedet byr utvilsomt på mange trender å spille på. Her finner man alt fra dyre vekstselskaper til mer modne verdiorienterte aksjer.