<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
Helene Kvilhaug Brøndbo
Aksjeanalytiker i DNB Markets
Foto: Iván Kverme
Født1993
Bosted
Utdannelse
BransjeFinans
Foto: Iván Kverme
Informasjon
Født1993
Bosted
Utdannelse
BransjeFinans

Kvilhaug Brøndbo startet som aksjeanalytiker i DNB Markets i 2018. Hun beskrives som talentfull av sine kolleger og har levert sterke resultater som analytiker innenfor energi. Kvilhaug Brøndbo har studert industriell økonomi og teknologiledelse på NTNU, og ved siden av studiene var hun blant annet forskningsassistent på universitetet og intern i SEB, Bene Agere og i DNB. Før hun ble aksjeanalytiker i DNB, tilbragte hun drøyt et år i PwC etter at studiene var ferdig.

Styr unna Scatec til balansen er fikset

Scatec har for mye gjeld i morselskapet, og stigende renter gjør at selskapet ikke er i stand til å nå sine vekstmål uten en større emisjon. Det setter ledelsen foran et vanskelig dilemma; skal man ofre veksten eller gjennomføre en stor emisjon?

DNB Markets roper varsko om Scatec-gjeld

DNB Markets-analytiker Helene Kvilhaug Brøndbo tror Scatec må hente et beløp i mange-milliarders-klassen for å finansiere vekst og nedbetale den høye gjelden.

Ørsted i sterk motvind

Fra Ørsted ble børsnotert i 2016 og frem til 2020 var havvindindustrien i sterk medvind med høye vekstutsikter, gode subsidieordninger, lave renter, en verdikjede med overkapasitet og fallende kostnader. Dette resulterte ofte i svært god prosjektlønnsomhet, som typisk endte opp høyere enn det myndigheter hadde lagt til grunn da subsidier ble bestemt. Selv om vekstutsiktene i havvindindustrien fremdeles er lovende, har det meste annet snudd de siste årene.