<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
avatar

Anders Park Framstad

Mine siste artikler
Her er nykommerne blant landets 400 rikeste
Det har vært dype bølgedaler og høye topper for den fremste nykommeren på listen over landets 400 rikeste, som også i år rommer flere sterke comeback. Samtidig baner en ny generasjon seg vei på sine egne premisser.
Tidligere innsatt: – Thune ga meg penger for å forandre forklaring
I 2015 besørget den kjente privatetterforskeren Ola Thune en pengeoverføring til en innsatt i Bastøy fengsel. Overføringen kom etter at den innsatte hadde blitt lovet dusør for frifinnende opplysninger i en sak der Thunes klient var dømt.
Skvis for bærekraftige fond
Nye regler pålegger finansselskaper å kunne dokumentere hvor bærekraftige produktene de selger er. Men grunnlaget for dette er fortsatt hullete.
– Nå er det dagen derpå
Hva har tyske myndigheter, Elon Musk og Vladimir Putin til felles? De har alle bidratt til å skape negative overskrifter om ESG det foregående året.
Sirkus Musk
– Markedet blir stadig vanskeligere
Til tross for at det allerede var solgt boliger for over 200 millioner kroner, valgte Bjørn Rune Gjelstens Profier å kansellere et planlagt byggeprosjekt på Skjetten utenfor Oslo. Selskapet er ikke alene om å ta slike grep – en utvikling som kan få store konsekvenser for boligmarkedet i hovedstadsområdet frem i tid.
Cruise i nye farvann
Cruiseindustrien er i ferd med å gjøre et spektakulært comeback etter coronapandemien, og nå kan eventyrlystne kunder velge og vrake blant en rekke eksotiske destinasjoner. Her er tre alternativer for deg som vil beskue fjerne himmelstrøk fra en godstol på dekk.
– Ikke meningen å skjule noe
Hedgefond kan i teorien tjene penger både i stigende og fallende markeder, men det er ikke like lett i praksis. Forvalter som sluttet å legge frem avkastningstall på sin egen nettside bedyrer at det kun er snakk om en forglemmelse.
Argentum er i hardt vær etter knallresultat
Argentum leverte rekordresultater i 2021, hvilket løfter det statlige investeringsselskapet inn på Kapitals liste over landets 500 største bedrifter. Men de sterke tallene kommer med en sur bismak.
Fare for grønnvasking i NordlysEnergi
Strømleverandører som reklamerer med at de selger grønn, bærekraftig eller fornybar strøm, er pålagt å kjøpe såkalte opprinnelsesgarantier. Samtlige aktører Kapital har forespurt om dette har lagt frem en viss form for dokumentasjon – med ett unntak.