<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
avatar

Hans Jørn Næss

Mine siste artikler
Mer ekstraarbeid for styremedlemmene
Revisjon og kompensasjon er stikkordene for de viktigste utvalgene i styrearbeidet i børsnoterte selskaper. Men både oppkjøp, nye prosjekter, bærekraft – og jakten på ny konsernsjef – kan behandles av mindre og dedikerte komiteer. 
Milliardene som forsvant
Det blir stadig flere milliardærer i Norge, men det har også forsvunnet tallrike milliarder som følge av børsbobler og fallende aksjekurser. Her er taperne på 400-listen. 
Forsiktig økning i styrehonorarene
Det er absolutt måtehold når valgkomiteer og generalforsamlinger i de børsnoterte selskapene vedtar honorarer for styremedlemmene. I år økte snitthonorarene med mellom to og tre prosent.
Lederhonorarene sto bom stille
Det ble ingen økning i honorarene for styrelederne i børsnoterte selskaper. Det jevne tilsiget av nye selskaper har bremset økningen.
Dette er lønnsvinnerne i børsnoterte selskaper
Seks av konsernsjefene på Oslo Børs endte opp året 2021 med over 20 millioner kroner i samlede godtgjørelser. Otellos konsernsjef Lars Boilesen topper listen.
Må fortelle mer om lønnspolitikken
Alle børsnoterte selskaper har fått krav om å fortelle langt mer om hvordan de lønner konsernledelsen og styret. En halv side i notene til årsregnskapet er ikke lenger nok for å beskrive både retningslinjene for avlønningen og de faktiske utbetalingene.
Nytt fra Afrika
AmaWaterways kommer med enda et cruiseskip på Nilen, pariserhjulet Cape Wheel i Cape Town skal flyttes, og gnuvandringen mellom Kenya og Tanzania er i full gang. Her er siste reisenytt fra det afrikanske kontinentet.
Nytt fra Asia
Historiske Raffles gjenåpner i Kambodsja, nyåpning lokker familien til Thailand, og veggløs grønn luksus åpner “dørene” på Bali. Her er siste reisenytt fra Asia.
Nytt fra Amerika
Peruansk ruinby tar opp kampen med storebror Machu Picchu, Guadalajara “pynter” seg for turistene, og Bahamas løfter luksusen til nye høyder. Her er siste reisenytt fra det amerikanske kontinentet.
Norges 500 største bedrifter økte staben med 30.000 ansatte
Rekordene satt løst for Norges største bedrifter etter 2021. Antallet ansatte har heller aldri vært høyere og nådde 880.000.