<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
avatar

Sigurd E. Roll

Mine siste artikler
En farlig børshøst
Frem til tredjekvartalsrapportene foreligger, forblir investorene svært forsiktige i sin børsadferd. Deres entusiasme får heller ikke noe oppsving av de løpende makrotallene, som varsler om en blytung vinter med fortsatt stigende renter og voldsomme inflasjonsrater.    
Duket for kursoppgang i Storebrand
Dagens Storebrand-kurs reflekterer ikke i stor nok grad den underliggende gode lønnsomheten og de fortsatt sterke trendene blant annet innenfor sparing og forsikring, mener vi. Høyere renter gir ytterligere rom for god verdiskapning. Samtidig gir en bunnsolid balanse rammer for generøse utbytter fremover. Kjøp! 
Nye kjøpssignaler fra opsjonsmarkedet i USA
I slutten av mai mente vi det kunne ligge an til et realt børsoppsving på Wall Street, gitt hvordan den såkalte SKEW-indeksen utviklet seg. Våre spådommer viste seg å være riktige. Og igjen gir indeksen klare føringer om kommende friske amerikanske børshopp.    
Er ketchup-effekten rett rundt hjørnet?
Hvis Nel skal klare å nå markedsforventningene, skal selskapet vokse 240 prosent fra 2021 til 2024. Dette er tre ganger raskere enn siste tre års vekst.
Letter rentetrykket?
Oslo Børs tåler forbausende godt oljepriskorreksjonen og de svake makrotallene. Kan forklaringen på den underliggende børsstyrken rett og slett være at investorene tror på langt mer tilbakeholdne sentralbanker i 2023 når den globale inflasjonstakten vil roe seg? Gradvis mer forsiktige renteprognoser kan i så fall gi skikkelig drahjelp, også til Oslo Børs.   
Dårlige odds for vekstmarkedsfond
Sjelden har selskaper med tilholdssted i fremvoksende økonomier vært billigere priset enn hva tilfellet er i dag. Men investorer som vurderer å kjøpe fond rettet inn mot denne type markeder bør fortsatt holde seg på sidelinjen. Globalt er det nær køtendenser av investorer som vil ut av vekstmarkedene.      
Bankkjempe som tåler ruskevær
Kommer banktapene til å øke i en tid med klart økte renter? Ikke utenkelig. Likevel mener vi at den gode underliggende bankdriften, en sterk balanse og en alt i alt sterk norsk økonomi samlet sett forsvarer at DNB-aksjen nå er et godt kjøp.    
Sjarmeres av kontrastfylte ferieopplevelser
Reiseminnene er mange – og sterke – for Erica Dalstø, sjefstrateg i SEB. Turen som inneholdt alt fra pudderski-kjøring i Japan til kritthvite strender på Filippinene, står særlig sterkt. Det gjør også seilasen på Svalbard, som ga plass til toppturer i uberørt terreng.  
Nettbanker på billigsalg
I likhet med brorparten av de nordiske finansaksjene har også nettmeglerbankene Nordnet og Avanza kommet kraftig ned i kurs i år. Men deres grunninntjening er solid, støttet av et godt grep om de nordiske småsparerne. Og ikke glem at økte renter støtter opp under viktige deler av deres forretningsvirksomhet.     
Et sikkert børskort
I en verden som knapt tidligere har hatt like lite ledig produksjonskapasitet av olje som nå, og med strategiske nødlagre som er de laveste på 30 år, er ubalansene i oljemarkedet formidable. Behovet for nye oljefunn blir prekært, klart støttende for seismikkselskapet TGS. Kjøp!