<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
avatar

Tilja Fyksen

Mine siste artikler
Stadig færre kvinner blant Norges 400 rikeste
Det blir stadig færre kvinner på listen over Norges 400 rikeste, men den samlede formuen deres er rekordstor. Kun tre kvinner er self made.
Treschow utvider skogsimperiet
Landets største private skogeier, Michael Stang Treschow, utvider porteføljen med kjøp av to eiendommer fra Carl Diderik Cappelen. I løpet av det siste året har skogprisene skutt i været, noe de største eierne nyter godt av.
Hundrevis av millioner tapt
Handelsbanken vedtok i fjor å kaste ut alle olje- og gasselskaper fra sine fond, og varslet at de ville ekskludere fremtidige investeringer i sektoren for å satse grønt. Det har kostet fondskundene dyrt. Nå snur tilsynelatende banken.
– Markedet blir stadig vanskeligere
Til tross for at det allerede var solgt boliger for over 200 millioner kroner, valgte Bjørn Rune Gjelstens Profier å kansellere et planlagt byggeprosjekt på Skjetten utenfor Oslo. Selskapet er ikke alene om å ta slike grep – en utvikling som kan få store konsekvenser for boligmarkedet i hovedstadsområdet frem i tid.
Ser stabilisering
Det svenske fritidsboligmarkedet har vært igjennom en berg-og-dal-bane de siste årene. Under pandemien steg salget med 30 prosent, men fra i høst har fortegnet snudd til minus 30 prosent. Utviklingen fremover vil normalisere seg, mener ekspertene.
Middelhavets morsomste adresser
Nå som stadig flere land fjerner sine coronarestriksjoner ligger endelig Europa for våre føtter igjen. Shop till you drop på La Croisette i Cannes, dra på yachtspotting i St. Tropez, ta en dukkert på Barcelonas populære bystrand og spis gourmet i vannkanten i Marbella. Her får du ni lokalkjente nordmenns beste tips til Middelhavets kuleste destinasjoner.
– Ikke meningen å skjule noe
Hedgefond kan i teorien tjene penger både i stigende og fallende markeder, men det er ikke like lett i praksis. Forvalter som sluttet å legge frem avkastningstall på sin egen nettside bedyrer at det kun er snakk om en forglemmelse.
Skolt Holding gjør gull av gråstein
Brødrene Skolt startet med tømmer, gravemaskiner og noen bulldosere. Snart 70 år senere er selskapet en av landets ledende leverandører av pukk og masser. I fjor dro konsernet inn rekordhøye 1,1 milliarder.
Utfordrer de tradisjonelle bjellesauene
Konseptet social trading, som lar amatørinvestorer kopiere handlene til andre investorer, har blitt et milliardmarked som vokser med voldsom fart. Jeppe Kirk Bonde og Christian Kongsted har i løpet av få år blitt noen av verdens mest kopierte investorer, og det betaler seg godt.
Fondskirkegården
Hele 64 norske fond har forsvunnet siden inngangen til 2017. Flere av disse hadde svak avkastning, hvilket kan føre til at forvalternes avkastningshistorikk “sminkes” og at folk gjør investeringsvalg på feil premisser, mener eksperter.