<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Pengesport: Allerede som 16-åring dro Emil ”Nyhrox” Bergquist Pedersen fra Tønsberg inn tre millioner dollar sammen med sin østerrikske lagkamerat David ”Aqua” Wang da de vant VM i spillet Fortnite. Det er likevel for småpenger å regne sammenlignet med hva lagene til mange andre spillere verdsettes til i dag. Foto: NTB

Esport i vill vekst - prises i snitt til 3,5 milliarder kr

Det amerikanske businessbladet Forbes har verdsatt verdens ti mest verdifulle esport-selskaper. Den totale prislappen ligger på 35 milliarder kroner. Nå har også norske investormiljøer begynt å engasjere seg i det raskt voksende esport-markedet.

Interessen for e-sport har skutt i været de siste årene. Dette gjelder enten man måler den i antall aktive spillere, publikum eller penger. Samtidig pågår debatten på sidelinjen om hvorvidt esport skal regnes som en idrett eller ikke. Uansett synspunkt er det ikke til å komme utenom at esport er blitt en multimilliard-industri.

Reportasjer
Næringsliv