<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Beitostølens dyreste?

Med en anslått verdi på 45 millioner kroner er Jørgen Jørgensen eier av det som meget vel kan være den dyreste hytta som er bygget på Beitostølen.

Eksklusivt: Norrøna-eier Jørgen Jørgensens hyttetun skal med både spa-avdeling, hovedhytte og anneks være Beitostølens dyreste. Foto: Roger Ravlo-Losvik
Eiendom

– De aller dyreste hyttene omsettes sjelden på bruktmarkedet, de går i arv og forblir ofte i familien, sier Knut-Walther Baldersheim, daglig leder i Privatmegleren Valdres, til Kapital.

Forrige måned skrev Finansavisen om ny salgsrekord på Beitostølen. Da var det snakk om en hytte som var solgt til 13,5 millioner kroner.

Men som Kapital skrev i utgave 6/21 blir de reelt dyreste hyttene sjelden omsatt på bruktmarkedet, og kommer dermed aldri frem i mediene som “prisrekord”.

Laftekompaniet-eier Kai Korsen sa i forbindelse med den saken at de har bygget mange hytter i 40–50-millionersklassen i den norske fjellheimen, samt at de har flere av Norges 400 rikeste på kundelisten.

Eneeier av Norrøna

Eier og administrerende direktør i Norrøna, Jørgen Jørgensen, figurerte på en 348. plass på 400-listen i fjor. Han er eneeier av den norske klesprodusenten, som i 1929 ble grunnlagt av hans oldefar.

I byggesakspapirer Kapital har innhentet på Norrøna-eierens hytteprosjekt på Beitostølen, fremkommer det at det er nettopp Laftekompaniet som står bak hyttepalasset.

Har bygget dyrt: Eier og administrerende direktør i Norrøna, Jørgen Jørgensen, eier antagelig Beitostølens dyreste hytte. Foto: Jørgen Hyvang

Laftekompaniet-gründer Kai Korsen ønsker ikke å dele noen detaljer rundt hytteprosjektet til Jørgensen, men har følgende å si til Kapital:

– Det er et av de mest spennende prosjektene vi har jobbet med, og det har ekstraordinær standard.

Slo sammen fire hyttetomter

En kilde forteller til Kapital at det på Beitostølen snakkes om at verdien til Norrøna-gründerens nye hyttepalass ligger på rundt 45 millioner kroner.

Det vil i så fall gjøre hytta til den dyreste på Beitostølen, skal vi tro eiendomsmeglerne.

– Jeg vet at det er bygget hytter i 30–40-millionersklassen på Beitostølen, sier Knut-Walther Baldersheim i Privatmegleren.

Eiendomsmegleren skal i disse dager ut med en hytte på Beitostølen med prisantydning på 34 millioner kroner. Dersom den blir solgt, vil den gi ny “salgsrekord” for området med god margin.

Hytta det er snakk om ligger i Røyskattvegen 9, og har primærrom på 322 kvadratmeter. Det er en god del mindre boltreplass enn det Jørgensen har på sitt hyttetun.

I dokumenter fra kommunen kommer det frem at Norrøna-gründeren kjøpte opp fire hyttetomter som ble regulert om til et stort hyttetun med en hovedhytte med bruksareal på ca. 295 kvm, en garasje med anneks på 78 kvm og et badehus på 16 kvm. Nedfelt i terrenget skal det også ligge det som omtales som “spa-avdelingen”.

Jørgensen ønsker ikke å kommentere saken overfor Kapital.