<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Nå går toget i oljemarkedet

Kina posisjonerer seg for full åpning etter strenge covid-19-restriksjoner. Det vil gi en voldsom økning i landets oljeetterspørsel, og vi tror ikke produsentlandene klarer å holde tritt. Det er spesielt i inneværende halvår at oljemarkedet blir stramt, og det er derfor viktig at investorer posisjonerer seg allerede nå.

Nøkkelaktør: Vi forventer at Kina vil være svært aktive i oljemarkedet helt frem til sommeren, skriver Nadia Wiggen i Pareto. Foto: Reuters/NTB
Gjestekommentar

Gjestekommentar: Nadia Martin Wiggen, partner og oljeanalytiker i Pareto Securities

Kina blir uten tvil den viktigste faktoren i oljemarkedet i år. Vi tror landets oljeetterspørsel kommer til å øke med hele 1,5 millioner fat om dagen, sammenlignet med fjoråret. Aldri tidligere har man sett tilsvarende kinesisk etterspørselsvekst, og dette til tross for relativt svak vekst i brutto nasjonalprodukt.