<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Kjøpssignal i Aker BP

Oppgang i oljeprisen og kjøpssignal i Aker BP.

AKER BP: Aksjen har brutt den tekniske motstanden på 242-nivået. Det kan i første omgang åpne for videre oppgang mot 272 kroner. Foto: Tradingview
Teknisk analyse

For tre uker siden stanget Hovedindeksen på Oslo Børs mot den tekniske motstanden på 1.000-nivået. Det kunne ha utviklet seg til en dobbel topp, med halslinje på 960-nivået. Med den positive undertonen i RSI-chartet intakt kunne det imidlertid også være en konsolidering, i området 1.005 til 960, før ny oppgang. Ved brudd opp, på stigende omsetning, ville det i så fall signalisere videre oppgang mot 1.050.

Da 1.000-nivået ble brutt, kom det raskt en oppgang til 1.038. Den tekniske støtten på 1.000-nivået ble bare så vidt testet, og det kan derfor ikke utelukkes at det nivået skal testes igjen før eventuell videre oppgang. Brudd ned kan signalisere nytt fall til 980 og kanskje 960.

Forutsatt at den stigende trenden i hovedchartet fortsetter, er det imidlertid også rom for videre oppgang til både 1.100 og 1.200 i løpet av året. Gitt at den positive undertonen i RSI-chartet holder kan eventuelle korreksjoner fremdeles bli forbigående.

Kjøpssignal

Aker BP-aksjen   har i skrivende stund brutt den tekniske motstanden på 242-nivået. Det har utløst kjøpssignal med potensial opp til 272 kroner, men det kan også åpne for videre oppgang mot både 298, 319 og 346 kroner. Før det bør imidlertid den tekniske støtten på 242-nivået testes og bekreftes. 

Den positive undertonen i RSI-chartet støtter videre oppgang, og det samme gjør bruddet på den fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet. Og så lenge den positive undertonen holder, kan eventuelle korreksjoner bli forbigående og gi kjøpsmuligheter.

Tidligere all-time high er på 345,40 kroner fra 28. september 2018. Intradag høy er på 355 kroner fra 1. oktober 2018.

Oljeprisen stiger

Brent-oljen har steget over 20 prosent siden januar og tester nå den tekniske motstanden på 68-nivået. De positive undertonene i RSI-chartet støtter videre oppgang, og ved brudd opp, og en etablering over 68 dollar, kan oppgangen fortsette opp mot 74,50 og kanskje 80 dollar. 86 dollar kommer da også innen rekkevidde. Ved korreksjon ned igjen er det teknisk støtte ned mot 62-nivået.

BRENT: Oljeprisen stanger mot den tekniske motstanden på 68-nivået. Det er teknisk støtte ned mot 62-nivået. Foto: Tradingview