<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Bitcoin stuper – dødskryss i Kahoot!

Både kryptovalutaen bitcoin og Kahoot!-aksjen har stupt de siste ukene. Begynner de å nærme seg bunnen?

Kahoot!: På kort sikt er aksjen oversolgt, noe som kan signalisere at det kan komme en (forbigående) rekyl opp igjen mot 68-nivået. Foto: Tradingview
Teknisk analyse

Da vi analyserte Kahoot   teknisk i slutten av mars, skrev vi at aksjen ville utløse salgssignal og kunne falle til 80 kroner, dersom den falt gjennom den tekniske støtten på 100-nivået. Da hadde aksjen falt tilbake fra toppen på 137,20 kroner og testet den tekniske støtten på 102-nivået flere ganger. Aksjen hadde falt under sitt 50-dagers glidende gjennomsnitt og var i ferd med å teste det fra undersiden. 

Aksjen snudde ned igjen, brøt den stigende trenden, falt under sitt 200-dagers glidende gjennomsnitt og stupte til 80 kroner. Den tekniske støtten på 80-nivået ble brutt, og det samme ble den fallende sekundærtrenden og den tekniske støtten på 68-nivået. Aksjen har nå også testet den tekniske støtten på 55-nivået, og i skrivende stund vaker den rundt 58 kroner. 

Dødskryss

Det er også utviklet et såkalt dødskryss, ved at 50-dagers glidende gjennomsnitt har falt under 200-dagers glidende gjennomsnitt. Ofte er det et dårlig signal for den videre utviklingen. Under 55-nivået kommer de neste tekniske støttenivåene på 48-, 42-, 35- og 32-nivået. Brudd på disse vil utløse små salgssignaler og varsle at aksjen kan falle videre til neste nivå.

For å signalisere at bunnen er passert, må RSI begynne å sette stigende bunner, bryte den fallende trenden og etablere seg over 50-nivået igjen. Det er for tidlig å si om det vil skje før aksjen har dykket under 55-nivået og testet noen av de neste nivåene.

Bitcoin snudde ned

Da vi analyserte bitcoin i slutten av april, skrev vi at et fall under 51.000 dollar ville utløse salgssignal med potensial ned mot 37.400. Da hadde 58.000-nivået blitt brutt og utløst signal om at nedturen i første omgang kunne fortsette ned mot 200-dagers glidende gjennomsnitt og 44.800-nivået.

I skrivende stund har bitcoin vært omsatt så lavt som 38.500 dollar. Det er litt teknisk støtte i dette området, men faller den under, er det lite teknisk støtte før nede på 30.000-nivået. Den stigende trenden gir også rom for fall til 26.000-nivået, før den kommer i fare for å bli brutt. Fra toppen vil det i så fall tilsvare et fall på 60 prosent. På kort sikt er imidlertid bitcoin oversolgt, noe som kan åpne for en forbigående rekyl opp.

Bitcoin: RSI har falt under 30-nivået. Det kan åpne for en (forbigående) rekyl opp igjen mot 44.800-nivået – og kanskje 200-dagers glidende gjennomsnitt. Foto: Tradingview