<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Nye nedturer?

Oslo Børs kan ha mer å gå på, men det er usikkerhet å spore i chartene. Det samme gjelder også for bitcoin og oljeprisen.

Bitcoin: Kryptovalutaen har snudd opp igjen etter å ha testet bunnen i den lange, stigende trenden. Graf: Tradingview
Teknisk analyse

Fra 13. april til 22. juni falt bitcoin på det meste over 55 prosent. Punkteringen av den tekniske støtten på 30.000-nivået signaliserte også at kryptovalutaene kunne falle videre. Bitcoin falt til 28.800 intradag dollar den 22. juni, men på knappe to måneder har bitcoin steget over 50 prosent. 

Ny rekord? 

Bitcoin brøt tilbake gjennom 50-dagers glidende gjennomsnitt og den tekniske motstanden på 34.500-nivået i slutten av juli. 200-dagers glidende gjennomsnitt ble brutt 6. august, og i skrivende stund testes den tekniske motstanden i underkant av 45.000-nivået.

Brudd opp vil signalisere at oppgangen kan fortsette mot neste tekniske motstand på 49.250-nivået. Hvis det nivået blir brutt, vil det åpne for at kryptovalutaen kan støte videre opp mot 60.000 dollar og kanskje all-time high fra 13. april på 63.588,22 dollar (64.899 dollar intradag).

Hvis den stigende trenden fortsetter uavbrutt, vil bunnlinjen i den stigende trenden presse bitcoin opp mot 49.000 dollar før året er omme. Topplinjen gir i tillegg rom for oppgang mot 155.000 dollar.

Ned mot null?

RSI har snudd rett opp og etablert en positiv undertone. Settes det nå imidlertid en topp i RSI-chartet, under den foregående fra januar i år, kan det imidlertid bety at oppgangen i beste fall bremser opp. Det kan også bety at det kommer en ny, kraftig korreksjon og testing av bunnlinjen i den stigende trenden, i området mellom 34.500- og 30.000-nivået.

Det kan heller ikke utelukkes at den siste oppgangen da blir høyre skulder i en stor hode/skulder-formasjon. Faller bitcoin under 30.000 dollar igjen, vil det i så fall også være et signal om at den kan falle mot null.

Oljeprisen faller

Brent-oljen har falt under sitt 50-dagers glidende gjennomsnitt og tester nå den tekniske støtten på 69-nivået. Brudd ned vil signalisere at den kan falle videre mot 65 dollar. Et slikt fall vil i så fall gi brudd på 200-dagers glidende gjennomsnitt og utløse salgssignal. Det kan åpne for testing av den tekniske støtten på 60-nivået og bunnen i den stigende trenden.

Den positive undertonen i RSI-chartet er også brutt, noe som øker sannsynligheten for en større korreksjon. Med RSI under 50-nivået, og med den fallende tendensen i toppen av RSI-chartet, øker også sannsynligheten for et fall ned mot 60 dollar og bunnen i trenden.

Oljeprisen: Brent-oljen tester den tekniske støtten på 69-nivået. Brudd ned kan signalisere fall til bunnen i trenden. Graf: Tradingview


Hovedindeksen: De fallende trendlinjene i toppen av RSI-chartet og punkteringen av den positive undertonen i begynnelsen av juli, kan fortsette å bremse den videre oppgangen. Graf: Tradingview