<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Equinor mot all-time high

Mens oljeprisen nærmer seg 90 dollar, kan Equinor være på vei mot all-time high.

All time high?: Bildet viser en av Equinors plattformer på  Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen.  Foto: Ints Kalnins
Teknisk analyse

Equinor-aksjen begynner å nærme seg tidligere all-time high på 234,40 fra 24. september 2018, og intradag høy på 234,60 fra 26. september 2018. Aksjen har imidlertid stanget i taket i den stigende trenden et par ganger allerede i oktober. Potensialet i den nåværende stigende trenden er begrenset på kort sikt. 

Med RSI på 80 i starten av oktober oppstod det gevinstsikring, og aksjen korrigerte ned til 216 kroner, før den snudde rett opp igjen. Det er en langsiktig positiv undertone i RSI-chartet. Den støtter den stigende trenden i hovedchartet. Gitt at den fortsetter, og at det ikke utvikler seg til en dobbelttopp-formasjon, kan all-time high være innen rekkevidde i løpet av den kommende måneden.

Equinor: Aksjen nærmer seg all-time high. Usikkerheten ligger i at RSI kan være i ferd med å snu ned igjen. Grafikk: Tradingview

Mer gevinstsikring?

Det er litt teknisk motstand rett over 230-nivået, men med brudd på denne på stigende omsetning er 235 kroner neste.

Usikkerheten ligger i at RSI snur videre ned og bryter enda en stigende trendlinje. Det kan gi seg utslag i en korreksjon tilbake mot 215-nivået og 50-dagers glidende gjennomsnitt i hovedchartet. 

Vær også oppmerksom på 215-nivået, som kan være halslinjen i en mulig dobbelttopp. Brytes den, kan det signalisere fall til 200-nivået igjen. Underveis vil det i så fall være teknisk støtte ved 50-dagers glidende gjennomsnitt og på 209-nivået. Skulle de bli brutt, kan det heller ikke utelukkes at 200-dagers glidende gjennomsnitt kan bli testet igjen, som i midten av juli.

Oljeprisen stiger

Brent-oljen ligger godt over midtlinjen i en stigende hovedtrend. Den har nylig brutt ut på oversiden i den litt slakere sekundærtrenden og kan være på vei mot 86 og 89 dollar. Og potensialet i den stigende trenden er også videre opp mot 100 dollar før året omme, gitt at den fortsetter opp mot taket i trenden.

Ved korreksjon er det teknisk støtte på 80-nivået og sterkere teknisk støtte ned mot 50-dagers glidende gjennomsnitt og 76-nivået.

Det er en langsiktig positiv undertone i RSI-chartet som støtter den stigende trenden i hovedchartet. Så lenge det fortsetter slik, kan eventuelle korreksjoner ned bli forbigående.

Oljeprisen: Brent-oljen er i ferd med å bli overkjøpt. Det kan utløse gevinstsikring og en korreksjon ned mot 80 dollar, og kanskje 76 dollar igjen. Grafikk: Tradingview
Aker BP: Aksjen er på vei mot taket i den stigende trenden og all-time high på 345,40 fra 2. oktober 2018. RSI er imidlertid overkjøpt, noe som kan utløse gevinstsikring og en korreksjon ned igjen mot 320- og kanskje 300-nivået. Grafikk: Tradingview