<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Nye vendepunkt

Hovedindeksen kan være på vei mot et trendbrudd. Norske Skog-aksjen korrigerer ned, mens Aker-aksjen faller kraftig. 

Hovedindeksen: Brudd på teknisk støtte på 1.190-nivået vil være et nytt vendepunkt og utløse salgssignal.  Grafikk: Tradingview
Teknisk analyse

Hovedindeksen på Oslo Børs har utviklet en svakt fallende sekundærtrend, som peker ut av hovedtrenden. Det utvikles i skrivende stund også en liten hode/skulder-formasjon med halslinje på 1.190-nivået. Ved brudd på den vil det bli utløst salgssignal. Hovedindeksen kan da falle til 1.066 og bunnen i den stigende hovedtrenden. 

Det vil være litt teknisk støtte ned mot 200-dagers glidende gjennomsnitt og på 1.170-nivået. Fall under 1.165 vil gi brudd på bunnlinjen i den stigende hovedtrenden. Da kan Hovedindeksen falle videre mot 1.153- og kanskje 1.141-nivået igjen. De neste tekniske støttenivåene kommer på 1.100- og på 1.055-nivået.

Det er fallende trendlinjer i toppen av RSI-chartet, og den positive undertonen ble brutt i slutten av januar. RSI vaker rundt 50-nivået, mens de fallende trendlinjene i toppen presser stigningstakten ned. De tre bruddene på den positive undertonen har også vært klare svakhetstegn.

For å snu tendensen og unngå et trendbrudd må RSI snu opp igjen, og bryte 50-nivået og de fallende trendlinjene. Samtidig må Hovedindeksen bryte den tekniske motstanden på 1.220-nivået, og stige til ny all-time high.

Norske Skog-aksjen NSG har falt tilbake fra toppen i den stigende trenden og mot den tekniske støtten på 47-nivået. Brudd på det nivået vil utløse salgssignal med potensial ned til 43-nivået. I så fall vil også 50-dagers glidende gjennomsnitt bli brutt. Den neste tekniske støtten kommer ved 200-dagers glidende gjennomsnitt og 38-nivået.

RSI har korrigert ned fra et kraftig overkjøpt område og tester 50-nivået. Brudd på det nivået vil signalisere lavere stigningstakt og fortsatt korreksjon i hovedchartet. Gitt at den positive undertonen i RSI-chartet fortsetter, kan korreksjonen bli forbigående.

Norske Skog: Aksjen korrigerer ned igjen fra toppen i den stigende trenden. Grafikk: Tradingview

Da Aker-aksjen     brøt den tekniske motstanden på 744-nivået i fjor høst, signaliserte det at aksjen kunne stige til 883 kroner. Den passerte også 900 kroner før den snudde ned igjen. Siden nyttår har aksjen brutt flere tekniske støttenivåer samt 50- og 200-dagers glidende gjennomsnitt. Den positive undertonen i RSI-chartet ble også brutt.

Da aksjen falt gjennom den tekniske støtten på 790-nivået, ble det utløst salgssignal med potensial ned mot 730. I skrivende stund kan aksjen være på vei ned mot neste tekniske støtte på 682-nivået. Under det nivået komme de neste tekniske støttenivåene på 637, 628 og 605 kroner.

Den nye positive undertonen i RSI-chartet kan signalisere at fallet er forbigånde, men ryker den også, kan aksjen falle til 605-nivået før bunnen eventuelt er nådd. For å snu utviklingen må RSI snu opp, og bryte 50-nivået og den fallende trendlinjen.

Aker: Aksjen har snudd ned og brutt de glidende gjennomsnittene. Grafikk: Tradingview