<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Klare svakhetstegn og et kjøpssignal

DNO-aksjen brøt et viktig, teknisk motstandsnivå. Storebrand-aksjen er inne i en svak periode. Det kan gå mot trendbrudd for Hovedindeksen på Oslo Børs.

Hovedindeksen: Det ble ny all-time high intradag på 1.246,07 den 2. mars, før Hovedindeksen på Oslo Børs snudde ned igjen.  Grafikk: Tradingview
Teknisk analyse

De tre bruddene på den positive undertonen, i desember i fjor og i januar i år, var klare svakhetstegn. Etter en opptur til ny all-time high intradag snudde den også ned igjen. Fall gjennom den tekniske støtten på 1.190-nivået, og de glidende snittene, vil utløse salgssignaler.

RSI snudde også ned igjen etter å ha testet den lange, fallende trendlinjen i toppen av chartet. RSI falt under 50-nivået igjen, samtidig som den lange, fallende trendlinjen i toppen fortsatte å presse stigningstakten ned. Det økte sannsynligheten for et trendbrudd.

Fortsetter Hovedindeksen ned til neste tekniske støtte, på 1.170-nivået, vil også bunnlinjen i den stigende trenden bli brutt. Da er 1.153 og 1.141 de to neste tekniske støttenivåene som kan bli testet. Brytes 1.141-nivået, vil det signalisere fall ned mot neste tekniske støtte på 1.104-nivået. De neste tekniske støttenivåene kommer på 1.055-, 1.032- og 1.000-nivået.

Trendbrudd

Storebrand-aksjen brøt den stigende hovedtrenden i fjor sommer, og utviklet en stigende trend med vesentlig lavere stigningstakt. Aksjen har forlatt den gamle, stigende hovedtrenden og testet nylig bunnlinjen i den nye. 

Storebrand: Aksjen har brutt den tekniske støtten på 83-nivået og tester bunnlinjen i den nye stigende trenden. Grafikk: Tradingview

Det ble utløst salgssignal da aksjen falt gjennom den tekniske støtten på 83-nivået, og brytes den tekniske støtten på 80,50-nivået, vil det signalisere at aksjen kan falle videre mot den tekniske støtten på 73-nivået. Under 73-nivået kommer de neste tekniske støttenivåene på 70-, 65- og 60-nivået. I forkant signaliserte også bruddet på halslinjen på 88-nivået i en dobbel topp-formasjon, at aksjen kunne falle til 77-nivået. 

RSI falt gjennom 50-nivået i midten av mars og signaliserte med det avtagende stigningstakt. Den fallende tendensen i toppen av RSI-chartet presset stigningstakten ned. Forutsatt at den positive undertonen holder, kan fallet kanskje stoppe på bunnlinjen i trenden. Brytes den lange positive undertonen, vil det øke sannsynligheten for videre fall. 

Stigende trend

DNO-aksjen har steget i to etapper det siste halvannet året. Da aksjen brøt gjennom den tekniske motstanden rett i overkant av 10-nivået, utløste det kjøpssignal med potensial opp til 13,30 kroner. Etter å ha gått sidelengs mellom 9,90 og 13/13,30 brøt aksjen nylig opp og signaliserte med det at den kunne stige videre til 16,10 kroner. Men før det skal den tekniske støtten på 13-nivået testes.

DNO: Fortsetter aksjen opp, vil den møte teknisk motstand på 15-, 17,50- og 20,50-nivået før tidligere all-time high på 25 kroner og toppen i trenden kommer innen rekkevidde. Grafikk: Tradingview

Den lange positive undertonen i RSI-chartet støtter videre oppgang, men den fallende tendensen i toppen må trolig brytes for å signalisere videre oppgang. Ved korreksjon ned igjen vil det være teknisk støtte på 13-nivået. Skulle det bli brutt, kan aksjen falle tilbake mot de glidende snittene og 10-nivået.