<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Trendbrudd for bitcoin og ethereum

Hovedindeksen på Oslo Børs kan både stige til ny all-time high og bryte den stigende hovedtrenden. Bitcoin og ethereum brøt den stigende trenden i desember, og utviklet fallende trender, som nå kan være i ferd med å bli brutt. 

Oslo Børs: Hovedindeksen har gått sidelengs siden i fjor høst, og testet bunnlinjen i den stigende trenden fire ganger i år. Grafikk: Tradingview
Teknisk analyse

Hovedindeksen har gått sidelengs mellom 1.143- og 1.238-nivået siden september i fjor. Bunnlinjen i den stigende trenden er blitt testet tre ganger siden slutten av januar, og den fjerde gangen ble den punktert. Det var et svakhetstegn, men RSI brøt over 50-nivået og den første fallende trendlinjen, og signaliserte økende stigningstakt. 

Hovedindeksen snudde rett opp igjen, brøt 50- og 200-dagers glidende gjennomsnitt og stanget gjennom den tekniske motstanden både på 1.200- og 1.220-nivået. For å signalisere videre oppgang til all-time high må RSI bryte den lange, fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet.

Brytes den tekniske motstanden på 1.238-nivået, vil det bli utløst nytt kjøpssignal med potensial opp mot 1.335. Skulle Hovedindeksen snu ned igjen, er det ikke langt ned til et trendbrudd. Det vil være teknisk støtte ved 1.200-, 1.200- og de glidende snittene. Faller indeksen videre til 1.173-nivået, vil bunnlinjen i den stigende trenden bli brutt igjen. De neste tekniske støttenivåene kommer da på 1.153 og 1.141.

To trendbruddd

Bitcoin brøt ned gjennom bunnlinjen i den stigende hovedtrenden i begynnelsen av desember. Etter det utviklet kryptovalutaen en fallende sekundærtrend, som nå kan være i ferd med å bli brutt. 

Bitcoin ser ut til å ha utviklet en rektangelformasjon med topp på 44.700-nivået og bunn på 37.000-nivået. Det er teknisk støtte på 40.600-nivået, og brudd ned vil også bryte 50-dagers glidende gjennomsnitt, utløse salgssignal og signalisere at bunnen i formasjonen kan bli testet igjen. Brudd på bunnen i formasjonen vil utløse salgssignal med potensial ned mot 25.300 dollar, med litt teknisk støtte underveis på 35.000-nivået. 

Bitcoin: Den stigende hovedtrenden ble brutt i begynnelsen av desember. Grafikk: Tradingview

Holder den positive undertonen i RSI-chartet, og den fallende trendlinjen blir brutt, vil det signalisere økende stigningstakt. Da kan den tekniske motstanden i toppen av rektangelformasjonen bli brutt. Snur bitcoin opp igjen fra 40.600-nivået, og bryter gjennom toppen i formasjonen, vil det signalisere at oppgang kan fortsette opp mot 54.400-nivået.

Ethereum brøt også bunnlinjen i den stigende hovedtrenden i begynnelsen av desember, og utviklet en fallende trend. Kryptovalutaen fant teknisk støtte på 2.410-nivået og har fortsatt sidelengs mellom teknisk motstand på 3.240-nivået og teknisk støtte på 2.500-nivået. Ved brudd på 2.500-nivået vil det bli utløst nytt salgssignal med potensial ned mot 1.785-nivået.

Ethereum: Den stigende hovedtrenden ble brutt i midten av desember. Grafikk: Tradingview

Det er en positiv undertone i RSI-chartet, og så lenge den fortsetter, kan eventuelle korreksjoner bli forbigående. Det vil bli utløst kjøpssignal ved brudd på 3.000-nivået. Nytt kjøpssignal kommer ved brudd på 3.240-nivået og 200-dagers glidende gjennomsnitt, med potensial opp mot 3.280-nivået.