<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

60/40-porteføljen svikter

Så langt i 2022 har en portefølje bestående av 60 prosent aksjer og 40 prosent obligasjoner for første gang på nesten 50 år levert dårlige resultat både fra aksje- og rentesiden. Den gamle sammenhengen mellom aksjemarkedet og rentemarkedet har brutt sammen. Årsaken er kanskje ikke overraskende.

Espen Furnes, VERTU Kapitalforvaltning   Foto: Iván Kverme

Gjestekommentar: Espen Furnes i VERTU Kapitalforvaltning

Fra tid til annen endres spillereglene i finansmarkedet. Vanligvis er dette vanskelig å forutse, men gjerne åpenbart sett i ettertid. Vi har dette året sett en markant endring som har fått store konsekvenser for svært mange, nemlig sammenbruddet til 60/40-porteføljen. 

Registrer deg

Registrer deg gratis for å lese saken.

Ved å fortsette aksepterer du våre brukervilkår og personvernserklæring