<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Er Tomra egentlig så dyr?

Inngangsbarrierene i form av FOU, service og kunderelasjoner er betydelige, og vi tror Tomra består som ledende aktør. Med dette robuste bakteppet tror vi Tomra-aksjen vil gjøre det godt dersom økonomien kortsiktig avkjøles, samtidig som renteutsiktene kommer ned.

Foto: Tomra
Analytiker Markus Borge Heiberg i Kepler Cheuvreux. Foto: Iván Kverme

Argumentet vi oftest hører mot Tomra   som investering er at prisingen relativt til dagens inntjening er høy. EV/EBIT ved utgangen av oktober var i overkant av 20x forventet EBIT i 2024, som er noe under to ganger så høyt målt mot ledende teknologiutstyrsleverandører i Europa (som Siemens).

Les artikkelen gratis

Register deg og les én gratis artikkel hver dag