<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Hvordan kom jeg hit?

Bent Oustad (48), adm. dir. Norwegian Property

Fra gård til Aker Brygge: Revisoren Bent Oustad leder John Fredriksens satsning på eiendom. Foto: Kaare Martin Granerud
Utdannelse

Mine yngre dager, inkludert ungdomsskole og videregående, gikk med til å hjelpe til på familiegården på Ilseng øst for Hamar, hvor vi drev med kylling og korn. I tillegg var jeg aktiv med fotball, friidrett og langrenn. Hvis jeg ikke fikk tid til å gjøre alle leksene, så var min mor lærerinne og kunne alltids hjelpe til med en norskinnlevering hvis det trengtes, så jeg kunne hjelpe min far med andre oppgaver.

Jeg ble glad i å tjene mine egne penger, og veldig opptatt av å ha sommer- og feriejobber. Fra jeg var 15 år har jeg alltid hatt egne sommerjobber både i kiosk og gavebutikk i Holmenkollen (15–16 år), en sommer som gårdsgutt på en stor gård utenfor München (17 år), jeg leverte brød for Næstad bakeri i Elverum (18 år), jeg jobbet på bensinstasjon på Hamar (19–20 år) og i Sparebanken Hedmark i Romedal mens jeg studerte.

Seriemester i innebandy

Studietiden ved NHH gikk til mye aktivitet og turer med studievenner og i studentorganisasjonen. Jeg trivdes veldig godt med det sosiale livet ved NHH. Vi ble seriemestere i 1. divisjon i innebandy, og “karrieren“ ble kronet med noen kamper på Hordalands kretslag, vel å merke mens innebandy var en liten sport og veien til et kretslag ikke var uoverkommelig.

Jeg var veldig entusiastisk i min første jobb i Arthur Andersen. Der møtte jeg mange som fortsatt er mine gode venner. Jeg jobbet også aktivt med rekruttering til selskapet. Da Arthur Andersen gikk konkurs i 2002, falt motivasjonen umiddelbart, så da muligheten i ABG Sundal Collier dukket opp, var det bare å slå til.

Arild Engh, tidligere corporate-sjef i ABGSC, sa at hvis du har jobbet mye, lenge og hardt med en oppgave, så er det viktig å ikke sette seg ned og ta en pause når man er ferdig. Da har kroppen og hjernen en “drive” og selvtillit til å jage nye oppgaver, og det momentet må utnyttes. Om du i stedet setter deg ned en dag, så går fort en uke eller to tapt, og det har vi ikke råd til.

Mitt første møte med Kathrine, Cecilie og John Fredriksen i London i oktober 2017 har betydd mye for hvor jeg er akkurat i dag. Vi diskuterte verdier, erfaringer og felles ambisjoner, og jeg reiste derfra på ettermiddagen med et handshake på at de ønsket meg i den stillingen jeg har nå.

Livslærdommer

Grip muligheter når de ligger der. Livet er forhåpentligvis langt, og det hører til sjeldenhetene at mennesker angrer på at de har utfordret seg selv på veien.

Ta deg alltid tid til din familie, både søsken, barn, foreldre og ektefelle, i tillegg til dine venner. Email har kommet for å bli en stund, men å ringe hverandre, møtes og snakke sammen er veldig viktig.

Arbeidserfaring:

2018–

Norwegian Property, adm. dir.

2002–2018

ABG Sundal Collier, asset management og corporate finance

1997–2002

Arthur Andersen, revisor og konsulent

Utdannelse:

1999–2000

NHH, HRS

1993–1997

NHH, siviløkonom

1992–1993

Ex.phil. og grunnfag sosialøkonomi, UiO

1988–1991

Ajer v.g.s., Hamar