<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Kruttsterk luft fra Apple

Det er lenge siden folk sov utenfor butikkene for å sikre seg den seneste iPaden, men Apples nye iPad Air har aldri vært bedre.

Fresh arveprins: Nye iPad Air leverer solid ytelse og batteritid i et lekkert format. Foto: Apple

Apple har kommet en lang vei siden den digitale steintavlen iPad ble introdusert i 2010, og seneste utgaven av iPad Air må sies å være noe av det beste selskapet har gitt ut på lenge. Seneste Air er et nett og designmessig velbalansert produkt som ikke lenger står veldig tilbake for toppmodellen iPad Pro.

Legger man i tillegg noen tusenlapper i ekstrautstyret Magic Keyboard og Apple Pencil, vil den for mange kunne erstatte PCen på reise. Men ikke for alle. 

Lynrask

Femte generasjons flate og firkantede design er særdeles tiltalende. Med sine 460 gram føles den lett i hånden, den lever opp til “Air”-navnet med sin smale profil og har en skjermstørrelse på 10,9 tommer som er akkurat passe.

Apple iPad Air

 

PLUSS

  • Lynrask
  • Solid batteritid
  • Pent design

MINUS

  • Tastaturet er litt smått

PRIS

  • Enkleste modell: 6.990 kroner (64GB lagring + WiFi)
  • Toppmodell: 10.590 kroner (256GB lagring + Wifi + Cellular)

EKSTRAUTSTYR

Apple Pencil (2. generasjon): 1.499 kroner.

Apple Magic Keyboard: 3.499 kroner.

Det som imidlertid gjør iPad Air såpass relevant, er den imponerende ytelsen. Maskineriet bak er Apples strålende M1-chip, som maskinvaregiganten er i ferd med å standardisere og nå er å finne i iPad, iMac og MacBook. Også i seneste utgave iPad Air byr prosessoren på strålende spillopplevelser og uavbrutt flyt selv når man kjører tyngre programmer, uten å kvele batteriet.

Batteritiden imponerer med over 10 timers varighet ved aktiv bruk. Verdt å nevne er selvsagt også skjermen, som er klar og sterk selv i sollys utendørs, men her er ikke Air ansett som kategoriledende hverken på fargespekter eller lysstyrke.

Det er utallige forbedringer, ikke minst på programvaresiden som kunne vært nevnt, men kjernen i det er at det “kjedelige” definitivt er det viktigste.

iPad har aldri vekket sterke følelser hos folk. Det er et produkt du bruker til å se Netflix, svare på mail, stikke borti unger med litt for mye brus i kroppen og lese avisen en rolig lørdag formiddag.

Et litt traust produkt, og opphavet til utallige terabyte med pikselerte feriebilder.

Bygget for å vare

Som eier av den første utgaven fra 2010 og en lang historikk med konkurrerende etterligninger som blir utdatert og trege altfor fort, vektes ytelse derfor svært høyt.

Prosessoren er hovedgrunnen til at du kjøper din første iPad Air, eller oppgraderer fra en tidligere modell. Det er ikke noe revolusjonerende produkt, men en forbedring av noe som allerede var svært bra.

Med M1-chipens moderne arkitektur og støtte for nyere apper og teknologi på utviklersiden er Apple iPad Air bygget for å vare, og tar et stort steg videre fra forrige modell lansert i 2020.

At ekstrautstyr, som Apples tastatur og penn, er kompatible på tvers av modeller er også velkomment.

iPad Air er et solid nettbrett til alle oppgaver og en hendig lettvekter som kan erstatte PCen på hytta i sommer. Forutsatt at du ikke har altfor store hender.