<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
The Bolder skylodge Foto: The Bolder

20 av Norges fineste hoteller

De siste årene har ferielandet Norge fått usedvanlig mange fine overnattingssteder. Alt fra råflotte femstjerners hoteller av internasjonal kaliber til små, unike krypinn med så mye særpreg at du skal slite med å matche det noe annet sted i verden.

The Bolder

Lysefjorden

I Lysefjorden, 604 meter over havet, står to lodger og balanserer på hver sin søyle. De er bygget slik for å minske fotavtrykket i landskapet, så designet er både symbolsk og modig. De har nemlig en visjon om å lage så lite fotavtrykk på jorden som mulig. Enhetene er på 22 kvadratmeter og tilbyr all komfort du skulle ønske og består av to doble soverom, designkjøkken, bad og spisestue med utsikt over hele Lysefjorden. Priser for en lodge pr. natt er 3.700 kroner og da er høydeskrekk inkludert. Tør du?

Opus XVI Bergen Foto: Opus XVI

Opus XVI

Bergen

Noen av komponisten Edvard Griegs etterkommere ønsker her gjestene velkommen til en klassisk hotellopplevelse med moderne vri som skal gi innblikk i komponistens rike liv. Hotellet ligger i en historisk bygning fra 1876, opprinnelig bygget som en bank – eller Banco Rotto i nyere tid, i hjertet av Bergen. Det inneholder restaurant, bar, utstilling med kunst av lokale kunstnere, treningsrom, samt møte- og bankettfasiliteter som passer perfekt til bryllup og private feiringer. I tillegg har hotellet en utstilling om Edvard Grieg og komposisjonen av hans mest kjente a moll-konsert, opus 16. Et opphold her kan med fordel kombineres med konsert på Troldhaugen, ekteparet Griegs hjem på Hop, eller et av de mange spennende arrangementene i Grieghallen. Opus XVI har 65 luksuriøse rom noen få skritt unna Fisketorget. Utsikten fra rommene er mot Fløyen eller Vågsallmenningen. Pris på dobbeltrom er fra 1.650 kroner.
www.opusxvi.no

Solstrand Hotell Foto: Solstrand Hotell

Solstrand Hotel

Bergen

Solstrand Hotel & Bad ligger idyllisk til ved Bjørnefjorden bare 30 km fra både Bergen sentrum og Flesland flyplass. Hotellet ble bygget i 1896 av ingen ringere enn Norges første statsminister etter unionsoppløsningen, Christian Michelsen. Solstrand er miljøsertifisert og maten som serveres er kortreist. Eiendommen er på 124 mål med turstier. Gjestene oppmuntres til havbad fra badebryggen. I tillegg finnes to kaier om du skulle ankomme med båt. Prisene starter på 3.340 kroner for dobbeltrom med frokost inkludert.
www.solstrand.com

Oleana superior twin room Foto: Oleana Hotell

Hotel Oleana

Bergen

Hotellet ligger på historisk grunn ved populære Torgalmenningen i sentrum av Bergen, og het opprinnelig Holdts Hotel, men det gikk tapt i 1916. I dag er Oleana (inspirert av Ole Bull) et boutiquehotell med 97 værelser, tre møterom, spa, treningsrom og en populær restaurant. Romprisen fra 1.275 kroner inkluderer frokost.

Juvet hotell Foto: Juvet

Juvet Landscape Hotel

Gudbrandsjuvet

Langt inn i huttiheita på nordvestkysten av Norge, i ei grend i Valldalen ca 90 minutter fra Ålesund, ligger Juvet landskapshotell ved turistveien mellom Geirangerfjorden og Trollstigen. Dette særpregede hotellet egner seg til mange anledninger. Det fristes med et badehus ved elvebredden, fjøset Burtigarden som har blitt “matstove” som serverer frokost, lunsj og middag. Rommene i de to fuglehusene, minner om hvor lite man egentlig trenger for å ha det bra. De koster 1.850 kroner inkludert frokost. Landskapsrommene består av syv små kuber på stylter med glassvegger og koster 3.700 kroner inkludert frokost.

Laagen Larvik Foto: Kristina Slinning

Laagen

Larvik

Laagen består av fem glasscontainere og en tretopphytte ved Numedalslaagen, cirka én time og tyve minutter med bil fra Oslo. Glasscontainerne og tretopphytta byr på panoramautsikt både mot skog og elv, god komfort og løsninger som er i pakt med naturen. Det er plass til opp mot fire personer på hvert sted. Ønsker du å gjøre mer ut av oppholdet kan du velge mellom el-sykkel-, kjæreste- eller klatrepakke. Stedet har ingen restaurant, men hver boenhet har en enkel kjøkkenløsning, og bestiller du inntil syv dager før ankomst, fyller vertskapet opp kjøleskapet for deg. Prisene ligger på 3.890 kroner.

Farris Bad Foto: Farris bad

Farris Bad

Larvik

Farris Bad har en uslåelig beliggenhet på bystranden i Larvik. Med én fot på land og én fot i vannet er spa-hotellet noe spesielt i nordisk sammenheng. Ikke minst fordi Farris Bad er det eneste hotellet i Norden med egen mineralholdig kilde. Farris Bad har mange ulike rom og suiter å velge mellom. Uansett om man ønsker noe enklere, fantastisk utsikt eller rom med god plass finnes noe for enhver smak.Pris for dobbeltrom med frokost begynner på 2.583 kroner.

Lyngen North Foto: Lyngen North

Lyngen North

Lyngen

I 2016 ble den første glassigloen satt opp, etterfulgt av tre til et par år senere, og nå består hotellet av fem hytter og to små hus. Lyngen North ligger på halvøya Spåkenes, tre timer fra Tromsø. Glass Igloo 180 gr er på 25 kvm og Igloo 360 gr er på 22 kvm og har utsikt gjennom tak og vegger på alle kanter. Begge har utsikt til Lyngsalpene og fjorden. De har plass til to og er perfekt for observasjon av nordlyset. Restaurant Solvind serverer lokal mat med en vri. Pris for er glassiglo for to personer er 2.000 kroner.

Hotel Christiania Teater Foto: Hotel Christiania Teater

Hotel Christiania Teater

Oslo

Med 102 rom fordelt på 7 kategorier har Hotel Christiania Teater noe for enhver smak. Ingen rom er helt like, men med små forskjeller i design, størrelse og utforming. Hvert rom har tapet i friske farger, regndusj og store, komfortable senger. Med slottet på den ene siden, Stortinget på den andre og Oslo rådhus rundt hjørnet skal det mye til for å bo mer sentralt for å kunne utforske det kulturelle og historiske i byen. I andre etasje finner du Restaurant Teatro, som serverer alt fra hotellets frokost til uforglemmelig pizza og et stort utvalg av gode viner fra den prisberømte vinlisten. Pris fra 1.335 kroner for dobbeltrom.

Amerikalinjen Foto: Amerikalinjen

Amerikalinjen

Oslo

Hotell Amerikalinjen samler det beste av det gamle og det nye Oslo. Hotellet har 122 rom og suiter i klassisk og moderne norsk design med utsikt over fjordbyen og Operaen eller mot den grønne bakhagen. Hotellets første etasje huser en restaurant, en café, en bar og klubben Gustav, inspirert av New Yorks jazzscene. Atlas Brasserie og Café serverer frokost, brunsj, lunsj og middag både til hotellets gjester og alle andre som er ute etter en fin matopplevelse. I baren Pier 42 står klassiske cocktails med moderne vri og et stort utvalg viner på menyen. Prisene ligger på 2.140 kroner for dobbeltrom med frokost.

Camillas hus Foto: Camillas hus

Camillas Hus

Oslo

Rett ved Slottsparken, i Parkveien 31, ligger Camillas Hus – en Sveitservilla fra 1845. Det er familien Bertel O. Steen som eier både nr 31, 29 og 27 og som har pusset opp de tre verneverdige bygningene. Husets første eier hadde Camilla Collett som første leietager, derav navnet. Boutiquehotellet har syv unike rom. Frokosten serveres i koselige restaurant Park29, og hotellet tilbyr gratis parkering. Priser fra 1.990 kroner inkludert frokost for enkeltrom. Ønsker man privatliv, leier man ganske enkelt helehotellet.

The Thief Foto: The Thief

The Thief

Oslo

Eksklusivt og elegant designhotell ytterst på Tjuvholmen med 114 rom og suiter, alle med privat balkong. The Thief er det første hotellet i Oslo med direkte sjøadgang. Toppsuiten på 160 m² har privat terrasse med panoramautsikt. Hotellets restaurant Thief Foodbar serverer utsøkt mat laget av lokale råvarer, og om sommeren kan dere nyte noe godt å drikke med utsikt fra hotellets takterrasse. Hotellet har også styre- og møterom med mulighet for private middager. The Thief Spa har 800 m2 med spa- og treningsfasiliteter. Priser på dobbeltrom er fra 2.300 kroner.

Lysebu Foto: Lysebu

Lysebu hotell

Oslo

Lysebu, tegnet av den kjente arkitekten Magnus Poulsson, ble gitt som norsk nasjonalgave til Fondet for dansk-norsk samarbeid som takk for den danske matvarehjelpen under krigen. Det ligger vakkert til i Holmenkollåsen og tilbyr alt fra enkeltrom til suiter. Kokkekunsten står i høysetet, maten er kortreist og vinkjelleren kåret til en av verdens beste.

Lysebu er medlem av De Historiske og er landets fremste arena for formidling av dansk kultur i Norge og har egen gavebutikk og et galleri. Rompriser fra 1.600kroner.

Continental Hotell Foto: LHW

Hotel Continental

Oslo

I fire generasjoner har samme familie drevet hotellet som ligger vis-à-vis Nationaltheatret og er medlem av The Leading Hotels of the World. I 2018 avsluttet de den største renoveringen i hotellets historie, med ny resepsjon, lobbybar og ombygging av 59 rom. Nå består hotellet av 151 vakre rom og suiter, smykket med håndplukket kunst. Med berømte Theatercatéen, Bar Boman, Eik Annen Etage, Caroline og Casbar skulle de fleste kulinariske bebov bli dekket. Et standard dobbeltrom koster 2.795 kroner inkludert frokost.frokost.

Eilert Smith Hotel Foto: Eilert Smith Hotel

Eilert Smith Hotel

Stavanger

En gammel, modernistisk lagerbygning, beliggende blant Stavangers gamle trehus har fått nytt liv som boutiquehotell og med Michelin-restauranten Ra-Naa i første etasje. Hotellet er oppkalt etter arkitekten av bygget. Hotellet har 12 individuelt utformede rom og suiter, og på toppen troner Eilerts Residence, hvor diskret service inngår og med pris på forespørsel. Priser på superior enkeltrom med frokost levert på rommet er fra 2.250 kroner.

Britannia Hotel Trondheim Foto: Lars Petter Pettersen

Britannia Hotel

Trondheim

Trondheims store stolthet, Britannia, feirer 150 år i år. Etter en formidabel oppussing til over 1,3 milliarder kroner, gjenåpnet det i 2019 og Odd Reitans gamle drøm ble endelig realisert – hotellet ble medlem av “The Leading Hotels of the World”. Britannia har 257 rom, fire restauranter, hvorav én med Michelin-stjerne, to barer, spa og konferansesenter.

Alle rom har komfortable senger fra Hästens, Carrara marmorbad, turn-down service, inngang til Britannia Spa & Fitness og frokostbuffét i ærverdige Palmehaven. Mange romkategorier – fra luksus-suiter med pris på forespørsel til dobbeltrom fra 2.500 kroner.

Tollboden hotell Foto: Tollboden hotell

Tollboden hotell og restaurant

Kragerø

Hotellet, med sine 19 unike rom og suiter sjønært midt i Kragerø sentrum, tilbyr historisk sjarm iblandet moderne design og personlig miljø. Restauranten er viden kjent der den ligger og dupper ved vannkanten og byr på gode mat og vinopplevelser. En suite med sjøutsikt koster 3.890 kroner med frokost nå utenfor sesong, et dobbeltrom med sjøutsikt 1.890 kroner.

29/9 Aurland Foto: 29/9 Aurland

29/2 Aurland

Aurland

Stedet for fiskeentusiaster med sans for det gode liv – også utenom elven. Gården har vært et yndet overnattingssted for sportsfiskere fra inn- og utland i flere generasjoner. Bygningene på gården er restaurert etter tur, slik at gjestene forhåpentligvis vil få en følelse av gårdens og lokalsamfunnets historie. Mange aktiviteter arrangeres etter ønske, og maten er både kortreist, økologisk og velsmakende. Privat-opplevelser fra 7.500 kroner for 2 personer hel dag – eller fra 3.500 halvdag. Romprisen inkluderer økologisk frokost.

Snowhotel Kirkenes Foto: Snowhotel Kirkenes

Snowhotel Kirkenes

Kirkenes

Det unike ishotellet, som har vokst til å bli en stor aktivitetsleverandør i Nord-Norge, kan oppleves uansett årstid. Men vinteren er spesiell. Etter aktiviteter som hunde- og reinsdyrkjøring, jakten på nordlyset, kongekrabbefiske og RIB-tur på Barentshavet kan du overnatte i et av Snowhotel365s 20 iskalde rom, dog utstyrt med thermal soveposer! Høres det for kaldt ut, kan du velge en varmere Gamme-hytte. Priser fra 3.100 kroner som inkluderer frokost og middag.

Walaker hotell Foto: Walaker hotell

Walaker Hotel

Luster

Walaker er det eldste hotellet i Norge og har vært i familiens eie siden 1690. Det ligger fantastisk til med utsikt ut over Sognefjorden. Hver kveld, presis kl 19.30, serves en fireretters middag av ypperste klasse. Gjesterommene befinner seg i fire ulike hus og koster fra 2.650 kroner med frokost. Unner man seg den “framifrå” middagen kommer det på 4.150 kroner..

Reise
Aktuelt nå