<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Enda mer kjernekraft: Etter at svenske myndigheter skiftet mening, kan Vattenfall gå videre med sine planer om å bygge to nye modulære reaktorer på kjernekraftverket i Ringhals.  Foto: Bertil Ericson/Reuters/NTB

Svenskene har ombestemt seg med kjernekraft

Sverige åpner for utvidet bruk av kjernekraft, men i Norge er temaet fortsatt en styggedom som regjeringen ikke vil vite noe av. Et nystartet selskap vil likevel prøve seg på det umulige.

Vårt naboland var i full gang med å stenge kjernekraftverk, men nå har svenskene snudd. Den ferske statsministeren Ulf Kristersson og hans regjering har åpnet for flere reaktorer, og de må ikke lenger bygges der det allerede finnes. Finland har også kjernekraftverk, men den nordiske holdningen for øvrig rokker ikke ved standpunktet som norske regjeringer har hatt i mange tiår.

Olje- og energiminister Terje Aasland sier kategorisk nei: 

– Vårt hovedfokus fremover er utviklingen av fornybar kraft, og kjernekraft virker ikke aktuelt for den norske kraftforsyningen.

Reportasjer