<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Exit kommer tilbake

Suksessen fortsetter: Exit-gutta Henrik (Tobias Santelmann), Jeppe (Jon Øigarden), Adam (Simon J. Berger) og William (Pål Sverre Hagen) dukker opp igjen i ny sesong på NRK. Foto: Ingeborg Klyve, Fremantle/NRK
Leder og kommentar

Etter storsuksess med dramaserien “Exit” følger NRK nå opp med “Exit” 3. Den skal spilles inn til våren og kommer trolig på skjermene våren 2023.

Første serie, med åtte episoder, ble sett av to millioner, og nummer to av nesten like mange.

Suksessen bygger på at NRK beholder de samme skuespillerne og at det pøses på med sex, narkotika og champagne i store mengder.

Serien omfatter jo norsk finans, som det heter, og de store gutta har knapt tid til å tjene penger. Og det fine: Alt vi hører og ser bygger på faktiske hendelser, hvis vi skal tro regissøren og manusforfatter Øystein Karlsen.

Til “Exit” 3 har Karlsen “tilbrakt en del tid hos Økokrim”, og han har også funnet frem til Tax Justice Network om “alt fra kryptovaluta til hvordan norsk vindkraft tjener milliarder for selskap ingen vet hvem er” (VG).

Helt sant, altså.

Til den første serien skal regissør Karlsen ha intervjuet 11 personer for å få virkelighetsnære episoder og personer, og det var visstnok en enkel jobb. Han plukket opp fra gaten på Aker Brygge, leide inn noen supervillaer og lånte nok av rå biler.

Med smoking, så klart.

Vi skal innrømme at det var god underholdning, og annerledes enn mange av NRKs endeløse serier.

Vi håper bare at det tas med noen saker fra dagens virkelighet. Fra svindler med boliger, plassering av verdiløse selskaper i aksjemarkedet. Haussing av aksjer, banksjefer som skaffer deg lån hvis du gir noen millioner til rallykjører Henning Solberg, salg av falske munnbind og laks på land.

Få med storiene også, Karlsen.

Ikke alle blir så tent på finanstopper som hele tiden sniffer og horer.

“Det blir akkurat så mørkt, galt, presist og morsomt som bare Øystein kan skrive det, og så setter han igjen et deilig lite søkelys på en del dysfunksjonalitet i samfunnet vårt,” sier Petter Testmann-Koch, som er produsent i produksjonsselskapet Fremantle.

Vi håper inderlig William (Pål Sverre Hagen) ikke begikk selvmord i forrige utgave.

Seerne fortjener en snill gutt som bare vil ha den filippinske vaskehjelpen og ikke Jeppe (Jon Øigarden) som knuller alt og alle mens de andre finansgutta ser på. Hjemme ligger konene og griner.

Kommer våren 2023.