<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Erling Braut Haaland er kanskje verdens beste angrepsspiss, og han har allerede satt nye rekorder i scorede mål for sin engelske klubb Manchester City. Flere vil det bli. Erling Braut Haaland er en målmaskin.

På kort tid har Braut Haaland også blitt en pengemaskin.

Da Haaland reiste fra tyske Dortmund til Manchester City, ble det hevdet at overgangssummen, hva Manchester City måtte betale Dortmund, var rundt 200 millioner kroner. Med den prisen hadde Haaland en rett til å bytte klubb. Haaland selv fikk lite eller ingenting ved klubbskiftet. Men han skulle jo forhandle om sin egen lønn, og den måtte bli gigantisk.

Det er Haalands far, Alfie Haaland, som står bak sønnen, og han har selv spilt for Manchester City. Ryktene har vært at Haaland har en lønn på 50 millioner kroner pr. måned, hvilket høres vilt ut, men tror man på det, blir det en årslønn på 624 millioner kroner.

Kontrollen her er kanskje amerikanske Forbes Magazine, som nylig lanserte Haaland på listen over verdens best betalte idrettsutøvere, og på plass 32 står Haaland oppført med en årsinntekt på 52 millioner dollar eller 550 millioner kroner.

Vi tror på Forbes. De er gode til å samle og fange opp inntekter, i alt fra næringslivet til idretten og kunstlivet.

Forbes hevder at Erling Braut Haaland får 430 millioner kroner fra Manchester City og 130 millioner fra egne sponsorkontrakter. Årlig.

Det er en økonomisk suksess som er vanskelig å fatte.

Derfra kan man spekulere i hva Haaland er verdt ved et eventuelt klubbskifte og salg.

En milliard, to milliarder, tre milliarder eller kanskje fire milliarder kroner?

Og skatten?

Alfie Haaland har fortalt oss at fotballspillere skatter til landet man spiller i. Altså England.

Ikke noe Norge eller Sveits der.

Ikke rart at Erling Braut Haaland og far Alfie er blitt bestevenner med investorene Arne Fredly og Øystein Stray Spetalen.