<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Budsjettklokker: Orient Bambino, Seiko “5KX” GMT, Baltic Bicompax og Victorinox Inox. Foto: produsentene

Fire budsjettklokker under 6.000 kroner

Fire rimelige klokker som skinner mer enn prisen skulle tilsi. 

Noen ganger støter man rett og slett på en god deal. Det føles godt. Det gjelder ikke bare når bleier er på tilbud, med “3 for 2”. I klokkeverdenen finnes ennå bedre kjøp. Her er noen av de som entusiastene ofte nevner: 

Budsjettfavoritt: Orient Bambino byr på mye dressklokke for pengene. Foto: Orient

Orient Bambino

 • Fakta: Selvopptrekkende, 40 mm urkasse i stål, 30 meter vannresistens.
 • Pris: 1.800 kroner
 • Hvorfor: Kle håndleddet som en eiendomsutvikler – for mindre enn to bærumstiere. 
 • Se også på: Tissot Visodate

Her får du masse dressklokke for pengene. Enkelt og greit et av de aller beste kjøpene blant budsjettklokker. Lærreimen er imidlertid ikke noe å skrive hjem om, så legg til side noen hundre kroner for bedre komfort på håndleddet. 

Seiko “5KX” GMT

 • Fakta: Selvopptrekkende, 42,5 mm urkasse i stål, GMT-funksjon, 100 meter vannresistens. 
 • Pris: 5.000 kroner
 • Hvorfor: Verdens mest hyllede entry-level entusiastklokke. Nå med GMT-viser.
 • Se også på: Citizen Promaster
Gledelig nyhet: Seiko 5 Sport GMT (SSK005) ble lansert i juni, til stor glede hos entusiastene. Foto: Seiko

Seikos ikoniske SKX-serie – sportsklokker med dykkekapabiliteter og historie til en svært kurant pris – er nok klokkene som har blitt anbefalt flest som deres “første ordentlige klokke”. Så, etter flere tiår, tok det japanske merket livet av budsjettfavoritten. Heldigvis kom de med en erstatter, som fortsatt selger godt – til tross for at den fikk lavere vannresistens.

Entusiasmen heves nok ytterligere ett hakk nå. I juni ble modellserien utvidet med klokker med GMT-funksjon (muligheten til å holde koll på flere tidssoner samtidig) og 24-timers bezel. I flere forskjellige morsomme fargekombinasjoner. En klokke som utvilsomt kommer til å bli nokså populær. 

Fransk moro: Baltic Bicompax 002 “Silver”, utstyrt med et kinesisk kronografurverk. Foto: Baltic

Baltic Bicompax 002 (Silver)

 • Fakta: Manuelt opptrekk, 38 mm urkasse i stål, kronograf, vannresistent til 50 meter. 
 • Pris: 5.650 kroner (før frakt og avgifter).
 • Hvorfor: Om du digger retrofølelsen, er det lite som slår Baltic til prisen.
 • Se også på: Furlan Marri

Microbrands er en term som brukes i omtale av mindre, ofte uavhengige, klokkemerker. Designene er tidvis hommage til ikoniske klokker fra større (og dyrere) produsenter, tidvis “mashups” – en miks av mye rart design og tidvis totalt originale. 

Franske Baltic er et microbrand som har gjort seg bemerket med sine rimelige og svært vintage-inspirerte klokker. Se eksempelvis på deres Bicompax 002, som tar stor inspirasjon av kronografer fra 60-tallet. Størrelsen er også vintage, med kun 38 mm. På innsiden tikker et mekanisk, kinesiskprodusert kronografurverk. Gitt en nokså sober utsalgspris på under 6.000 kroner er det mye moro for pengene. Urskiven kommer i tre forskjellige farger, og legger du på et par hundre kroner, får du med en kul lenke. 

Swiss made: Victorinox I.N.O.X. V er både en solid og elegant klokke – til en overkommelig pris. Foto: Victorinox

Victorinox I.N.O.X. V

 • Fakta: Kvartsurverk, 37 mm urkasse i stål med PVD-lakkert gullfarge, vannresistent ned til 200 meter.
 • Pris: 6.150 kroner
 • Hvorfor: Unisex-appeal, solid byggekvalitet og no-nonsense kvartsurverk.
 • Se også på: Hamilton Khaki og Certina DS.

Hva velger man når budsjettet er 6.000 kroner og klokken skal tåle alt mulig og likevel se noenlunde elegant ut? Da ser man til knivprodusenten Victorinox’ I.N.O.X. Kjent for soliditet, pluss et fint design som hinter ørlite mot klokkeverdenens Picasso (Gerald Genta). Modellserien kommer i et utall forskjellige konfigurasjoner, i alle mulige størrelser, farger og funksjoner. Både kvarts og mekanisk. Blant våre favoritter er V-modellen (avbildet), som er noe liten med en diameter på 37 mm og et solid kvartsurverk. Spesielt lekker er den i PVD-lakkert liksom-gull og skodd med sort gummirem. Selv kategoriserer Victorinox den som dameklokke, men vi mener den har en umiskjennelig unisex-appeal. 

Livsstil
Reportasjer