<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Rådyr, men råflott: Bang & Olufsens nyeste ørepropper, Beoplay EX.  Foto: Bang & Olufsen

Fullproppet

Bang & Olufsens rådyre Beoplay EX-ørepropper er ingen AirPods-killer, men de er blant de peneste alternativene for deg som ønsker noe annet.

Skillet mellom de beste trådløse øreproppene på markedet er ikke lenger veldig åpenbare, spesielt blant toppmodellene. Kategorien, som i stor grad eksploderte med Apples lansering av AirPods i 2016, har est ut og sett utallige produsenter kaste seg på.

De fleste tilbyr det samme i komprimert format. Det betyr aktiv støykansellering, god lyd og lang batterivarighet, enkel tilkobling og mulighet for å gjøre justeringer i egne apper.

Der de kan skille seg ut er på pris og design, og i begge tilfeller er Beoplay EX i en egen kategori.

Hett design

Det er kanskje ikke overraskende at det er på designfronten Bang & Olufsen stiller sterkest, all den tid merket har laget møbler av lydprodukter, TVer og telefoner i flere tiår. Også i komprimert format lykkes selskapet bedre enn de fleste, med et etui i børstet aluminium og farget i rosé-ish gull som regelrett fremstår lekkert.

Proppene har det typiske stavdesignet, er støpt i plast og kommer med gulldetaljer og B&O-logoen. Det er ikke revolusjonerende, men det er velgjort.

Blant kvaliteten som skiller EX fra resten er komforten. Av de utallige proppene vi har testet, er EX blant et fåtall som ikke gjør deg brydd av å ha dem i. Delvis på grunn av utseendet, men også fordi modellen er blant de første som kommer med memory foam-propper som passer de fleste øreganger.

B&O Beoplay EX

Pris: 4.200 kroner.

Det andre er lyden. EX låter skikkelig bra i de fleste spektre, og leverer en balansert og god opplevelse ut av boksen. Fleksibiliteten i ulike musikksjangre er stor og gjør at det virkelig føles som et par premium ørepropper. Modellen har også en artig equalizer som er både morsom å fikle med og lar deg justere lydbildet etter dine egne preferanser.

På minussiden

Proppene har og sine svakheter. I likhet med andre produkter er det på teknologi B&O sliter med å matche konkurrentene. Tilkoblingen er tidvis litt klønete, der vi ved noen tilfeller kun klarte å koble til én av proppene. B&O mangler de samme tette integrasjonene som du får med produkter utviklet spesielt for Andriod eller iOS, og den aktive støykanselleringen er langt fra best i klassen.

Foto: Bang & Olufsen

Det du på den annen side får er et teknologi-produkt i praksis for deg selv. Det sørger prislappen på 4.200 kroner alene for.

AirPods er blitt bransjestandard og allestedsnærværende med sin knallgode miks av god lyd, godt design og topp teknologi for en bra pris.

Men alt som blir i overkant populært, finner fort sine motstandere, noe Apple klarer bedre enn de fleste. Det er smått fascinerende når fremtidens generasjon på spalteplass i en norsk studentavis raljerer i harnisk over hvordan både samfunnets dekadens og manglende individualisme blant 19-åringer eksemplifiseres av et par hvite Apple-ørepropper.

Du kjøper Beoplay EX for lyden og designet. Individualismen får du på kjøpet.

Livsstil
Reportasjer