<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Nødvendig: Skal vi få nok elektrisk strøm til det grønne skiftet, må kjernekraftkapasiteten mer enn fordobles. Foto: Shutterstock

Atomkraft? Ja takk!

FNs klimapanel, IEA, EU og mange flere. Ekspertene er enige om at mye mer atomkraft er nødvendig for å bremse den globale oppvarmingen. Det er også det tryggeste og mest miljøvennlige energialternativet. Dette begynner å gå opp for “vanlige folk” mens politikerne motstrebende halter etter.

I mars 2011 ble det nordøstlige Japan rammet av det kraftigste jordskjelvet som noen gang er registrert i landet. Det hadde en styrke på hele 9,0 på Richters skala, og utløste en tsunami som ødela atomkraftverket i Fukushima.

Som en konsekvens av dette bestemte Tyskland med forbundskansler Angela Merkel i spissen seg for å avvikle atomkraften i landet innen 2022.

Livsstil
Reportasjer