<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Lilla tvist: Urwerk UR-100V UltraViolet. Foto: Urwerk

Siste nytt fra klokkeverdenen

Rykende fersk horologi. Rett fra klokkemessen i Genève. 

To ganger hvert år fylles klokkehovedstaden Genève av store deler av klokkebransjen. Messene er Watches and Wonders og Geneva Watch Days. Sistnevnte er den siste av de to. Til tross for mindre aktivitet der, ble det lansert et knippe nye klokker som er verdt å få med seg. 

Her er de:

I rosegull: Bulgari Octo Finissimo. Foto: Bulgari

Bulgari Octo Finissimo i rosegull

Bare et smykkemerke? Åneida. Bulgari hevder seg utvilsomt blant de største prestisjemerkene innenfor urmakeri. Den modellen som virkelig har satt de på kartet de siste ti årene er Octo, spesielt Octo Finissimo – en rekordtynn designperle med integrert lenke og tegnet av Fabrizzio Buonamassa Stigliani. 

Nytt for året er at Bulgari feirer modellens tiårsdag med et knippe utgaver i edelt metall. Gull og rosegull. Prisen er omtrent 450.000 kroner. 

Lilla tvist: Urwerk UR-100V UltraViolet. Foto: Urwerk

Urwerk UR100

Få andre lager så spesielle og kostbare klokker som Urwerk. De har gjort seg bemerket med rare måter å vise tiden på, kombinert med futuristiske design. Gjett bare hvilket klokkeslett den avbildede modellen viser (fasiten er 8:18).  Vellykketheten i gjennomføringen har gjort at Urwerk på relativt få tiår er blitt en av de mest respekterte produsentene i klokkeverdenen. Urverkene er en ingeniørs drøm – for det blotte øyet konstruert nærmest kun for å se kompliserte ut. Skikkelig show-off. Og skikkelig gøy. 

Men moroa koster. Urwerk leker seg helst i prisklassen over millionen. UR-100V er imidlertid deres innstegsmodell, om en i det hele tatt kan kalle en klokke til 560.000 kroner noe slikt. Lanseringen under Geneva Watch Days er et nytt urverk i UR-100 og en ny fresh fargekombinasjon: Lilla urkasse og en Shrek-aktig grønnfarge på viseren. 

Militær historie: Doxa Army. Foto: Doxa

Doxa Army

Doxa produserer fete retrodykkere og Sub 300T er en av dem, med design som opprinnelig er fra 60-tallet. Tidligere i år lanserte merket en vintage remake av en gammel militærversjon passende nok navngitt Army, med sort keramisk urkasse. Da var det i begrenset opplag. Og klokken ble raskt utsolgt. Nå er en ny, ikke-limitert utgave på banen. Den største forskjellen er at urkassen er i stål, med børstet finish. I våre øyne ser det enda bedre ut, hvilket resulterer i en attraktiv lansering som sikkert vil fenge entusiastene som liker retropreget og historien bak. 

Prisen starter på 24.000 kroner, da med gummirem. 

Spinnvill: MB&F Legacy Machine Split Escapement EVO Beverly Hills Edition. Foto: MB&F

MB&F Legacy Machine

Den mikromekaniske ingeniøren Max Bussers hjertebarn er MB&F. Klokkene de produserer er et kunstgalleri verdig. For ikke bare lager de tidsmaskiner ment for håndleddet, men også alt fra bordklokker til ur gjemt i mekaniske roboter. Dette er noe av det mest spektakulære i dagens klokkeindustri. Så når disse folkene viser frem nye klokker, fanger det nærmest alltid stor oppmerksomhet. 

I likhet med mange andre lanseringer i år er Legacy Machine Split Escapement EVO Beverly Hills Edition egentlig basert på en eksisterende modell fra merkets kolleksjon. Men det gjør den ikke mindre imponerende. Her er får man MB&F karakteristiske Legacy Machine med balansehjulet eksponert over skiven – nå i EVO-form, hvilket betyr deres tolkning av en ultrakomplisert klokke som likevel kan brukes til hverdags. I en ny farge. Og høypolert titankasse. Med hvit gummirem. Prisen er like vanvittig som klokken ser ut. 800.000 kroner. 

3 mm mindre: Tudor Pelagos 39. Foto: Tudor

Tudor Pelagos 39

Tudor deltok ikke på messen i Genève, men slapp likevel en nyhet som på mange måter stjal showet. 

På overflaten høres det kanskje ikke mye ut å redusere størrelsen på en allerede eksisterende modell – den “moderne” og “tekniskeM dykkerklokken Pelagos i titan – med 3 mm. Men det gjorde susen for entusiastene som har ønsket seg en mindre versjon i årevis. Pelagos 39 er også utstyrt med nytt urverk og sunburst-effekt på bezel og urskive. Vannresistensen er imidlertid redusert fra 500 til 200 meter, og heliumsventilen er fjernet. Men det spiller i realiteten ingen rolle for omtrent 99% av kjøperne. Prisen er 42.650 kroner. 

Livsstil
Reportasjer