<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Vått, men tørt: Helly Hansens drøyeste seilerjakke tåler alt fra sjøsprøyt til fuktige festivaldager. Også nebbete tilsnakk preller av. Foto: Eivind Yggeseth / Kapital

Test av regnjakke til 13.000 kroner

Med Helly Hansens gule toppmodell Ægir Ocean-jakke føler du deg akkurat som en Muscadet hvitvin: Knusktørr uansett vær. 

“Seiler du?”

Med Trond Kirkvaags Montebello-karikert sosiolekt, kryper en hånlig stemme over skulderen i en Oslo-park en regntung formiddag i juni. Det er pause i festivalprogrammet, og den poncho-kledde herren og kompisen humrer av spydighetene uten å helt oppnå ønsket reaksjon i et tilsvar. Man svelger en kamel, ser mot scenen og håper at man får betalt i form av karma fra oven. Og den kommer.

En knapp halvtime senere beiner nærmest samtlige av festivalens konsertgjengere mot nærmeste tre, i håp om å finne ly fra været.

Det bøtter regelrett ned i et voldsomt styrtregn som gjør grusstier om til tykk gjørme, og med unntak av en gjeng fornuftige småbarnsmødre i oljehyre er nærmest det eneste tørre igjen på sletta en fyr i Helly Hansens knallgule seilerjakke til 13.000 kroner.

Foto: Eivind Yggeseth / Kapital
Foto: Eivind Yggeseth / Kapital

Poenget er enkelt: å teste hva Ægir Ocean Jacket tåler – en av de drøyeste regnjakkene penger kan kjøpe – ved å kaste alt norsk sommervær har å by på etter den. Derfor ble den gule jakken med på seiltur langs Sørlandskysten, til fjells og på festival gjennom en hel sommer, og svaret er som forventet i denne prisklassen. Den tåler alt.

Ingen lettvekter

Det hører med til historien at jakken passer inn noen steder bedre enn andre.

Det er klart, du vet du ber om bråk når solariumsbrune nordmenn på festival møter mann i full Gore-Tex. Men med en stor takk til himmelens mørke skyer kunne vi le sist og best en klissvåt dag der ingen hadde grunn til å le. Vannet på jakken er som på gåsa. Det preller av.

Den rekker deg til knærne, har store, vanntette lommer og en hette med “vinduer” for bedre sidesyn som må være blant de aller beste i klassen. Helly har vært med som sponsor av jordomseilingracet The Ocean Race (tidligere Volvo Ocean Race) de seneste årene, og det merkes.

Foto: Eivind Yggeseth / Kapital

Det kanskje viktigste poenget å ta med seg er at dette er et plagg designet for stiv kuling, ikke sommervarme og Kool-aid. Jakken er ingen lettvekter du hiver med deg i golfbagen eller på tur i marka. Dette er en heavy duty regn- og vindjakke ment for skikkelig møkkavær. Den er også et plagg som bærer betraktelig mer gravitas på gjestebrygga sammen med et par slitte Docksides enn den gjør på festival.

En og annen kamel må man kanskje tåle, men om ikke annet rekker jakkens funksjonalitet en langfinger til den nebbete fyren på raden bak. En av oss gikk hjem varm og tørr. Den andre, en våt katt i poncho.

Livsstil
Reportasjer