<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Nyhet: Buds 2 Pro er Samsungs ferskeste lansering når det gjelder ørepropper. Foto: Samsung

Samsung Buds 2 Pro: Hjemmekino i lommen

Skikkelig gode propper. Og kanskje verdens minste hjemmekinoanlegg.

Buds 2 Pro er Samsungs nyeste propper, og andre generasjon av selskapets Pro-modell. De kommer med de mest nødvendige oppgraderingene – lynrask og enkel tilkobling, solid støydemping og knallgod lyd. De kommer også med en funksjon som for mange har gått under radaren, men som både imponerer og er skikkelig gøy.

Ørepropper er fysisk begrenset av størrelsen, og det er ikke overraskende at det går noe tid mellom de store nyvinningene. Bang & Olufsens introduksjon av ørepropper med “memory foam” er en av dem. Så enkelt, og likevel genialt.

Spatial sound eller 360-graders “surround”-lyd er også en av dem. Vel å merke er det en teknologi som finnes i mer enn Samsung-produkter, og ble introdusert allerede i fjor. Det var imidlertid først i år, under en fysisk presentasjon, at selskapet viste frem hva teknologien har å by på.

Samsung Buds 2 Pro

Pros

Solid lyd

360 graders lyd

Strålende støydemping

Cons

Ikke beste mikrofon

Best med Android/Samsung

360 graders lyd låter som du leser det. Ved hjelp av digitale filtre kastes lyden inn i øregangen fra ulike retninger slik at hjernen din blir lurt og oppfatter det som om det kommer fra flere steder i rommet. Det er teknisk sett ikke surround, men det fungerer godt, og du får virkelig en følelse av en 3D-effekt.

Resultatet er regelrett en ganske rå lydopplevelse. Snur du hodet, endrer også lydbildet seg, ettersom lyden er retningsbestemt avhengig av hvor proppene henter signalene fra. TVen, telefonen eller en tablet. Denne kan endres i appen, men dette er ikke en funksjon ment til å brukes utendørs – hovedsakelig når du sitter stille.

Noe som tar oss til det neste punktet – når og hvordan du bruker den.

Fiffig teknologi – kun til Android

360-lyd er avhengig av endel faktorer. Lyden er basert på Dolby Atmos-teknologien, som krever at innholdet du ser og hører på har støtte for det. Heldigvis gjelder det mye av innholdet på strømmetjenestene Netflix, Disney+ og Apple TV+, som du kan se med fullt volum uten å måtte dele det med naboen.

Foto: Samsung

Det er noen åpenbare hull i en test av små, bærbare ørepropper, når det eneste som nevnes er hvordan de fungerer i hjemmekino-sammenheng, og attpå til kun fungerer med Android-telefoner.

Svaret på det er enkelt: Buds 2 Pro leverer omtrent akkurat det samme som alle de andre øreproppene på markedet. De har sine svakheter og styrker.
Forskjellen er at svært mange har en Samsung-TV stående i stuen, og for deg som ikke gidder, kan eller vil installere fullt hifi-anlegg, får du i praksis privat surround-lyd satt opp på under to minutter, til 2.500 kroner.

Livsstil
Reportasjer