<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Foto: Eivind Yggeseth / Kapital

Årets adventskalendere

Mørketiden nærmer seg. Kort ned ventetiden til jul med en luksuriøs adventskalender – eller fem.

Det er lenge siden adventskalendere kun var forbeholdt de minste. Årets mer voksne kalendere byr på alt fra ikonisk porselen og luksuslakris til hudpleie – og et 3D-juletre som lyser opp i desembermørket.

Lakrids by Bülow

Til den smaksglade: Lakrids by Bülow. Foto: Eivind Yggeseth / Kapital

Det er noe nostalgisk over tyske sjokoladekalendere til 10 kroner med smak av syntetisk kakao. Lakrids by Bülow gir imidlertid i pose og sekk for lakris- og sjokoladeelskere. Det danske konfektvaremerket har satt sammen en kalender med 24 luker med ulike smaker, både nye og gamle favoritter – og de er det nok ikke få av. For merket som vil gjøre hele verden til lakriselskere kunne tidligere i år feire 15 år. Selv om det var først for 13 år siden at grunnlegger Johan Bülow fant på å trekke de salte lakriskulene i søt sjokolade. En uslåelig kombo for enhver søtmons, den perfekte overtalelsen for lakrishatere og pur lykke for belønningssentret i hjernen. Bak hver luke skjuler det seg også sitater og QR-koder for en tilleggsopplevelse, for den som trenger det. 525 kroner.

Royal Copenhagen

Til interiørentusiasten: Royal Copenhagen. Foto: Eivind Yggeseth / Kapital

Kanskje har du sett servisene hos en søt gammel tante, hos en ung influenser på Instagram eller spottet dem til blodpris på bruktmarkeder. For det klassiske porselenet fra danske Royal Copenhagen i tidløse blå blonde- og blomstermønstre fenger stadig. Og årets adventskalender er en smart introduksjon til den som vurderer å bli en samler, eller som små tilskudd til en allerede eksisterende porselenssamling. Hver søndag i advent åpnes en luke hvor det skjuler seg et porselensprodukt bak, som gjennom fire ulike kolleksjoner gir et innblikk i merkets lange historie. Fra serviset Musselmalt Riflet fra 1775, Prinsesse fra 1978 og Blå Mega Riflet fra 2000 til Louise Campbells Blå Elements fra 2011. Hvert år vil kalenderen by på nye deler. Smart. Veiledende pris 2.199 kroner.

Rituals

Kroppspleie- og hjemmeprodukter: Rituals. Foto: Eivind Yggeseth / Kapital

Det kan virke som at Rituals legger sin stolthet i hvert år å kunne tilby den heftigste kalenderen. Tidligere har det vært en julelandsby, i år et tre som lyses opp med medfølgende lyslenke. Ganske corny, men på den helt riktige måten. Og hakket mer plassbesparende enn landsbyen. Det nederlandske beauty-merket tilbyr denne adventstiden tre ulike kalendere, en i 2D, en i 3D og en såkalt premium-modell, med pakker også under treet. Alle med ulike kroppspleie- eller hjemmeprodukter som duftlys, og noen produkter også i full størrelse som kan rekke til langt utpå nyåret. Pris 1.155 kroner for 3D-kalender, mens premium-versjonen går for 1.735 kroner. 

Linda Johansen

“Skjønnhetskalender”: Linda Johansen. Foto: Eivind Yggeseth / Kapital

Det er et hav av ulike “skjønnhetskalendere” å velge mellom, for både yngre og eldre kvinner. Linda Johansen har slått seg opp som beauty-gründer med fokus på hudpleie for voksen hud. Årets adventskalender har – ikke overraskende nok – 24 luker, eller skuffer, som inneholder gaver pakket inn i silkeposer med dagens dato på – for et mer luksuriøst preg. Kalenderen mikser produkter som kommer godt med i førjulstidens kjas og mas, fra trendy hudpleieredskaper og duftlys til badebomber, ampuller, ansiktsmasker og testere. Man kan velge om man vil kjøpe kun posene, refill om man har fjorårets kalender fremdeles liggende, eller hele kalenderen. Pris 2.990 kroner. 

Clinique

Hudpleie og sminke: Clinique. Foto: Eivind Yggeseth / Kapital

Også New York-baserte Clinique ønsker å gi eksisterende og nye kunder en glødende førjulstid med to ulike beauty-adventskalendere. I 2023 feirer merket 55 år, og årets kalender byr på 24 luker med parfymefrie hudpleie- og sminkebestselgere som cleansers, overnight-masker, øyekremer, skrubber, mascara og blush. Pris kroner 1.320. Premium-kalenderen skal være enda mer luksuriøs med en “verdi på 4.583 kroner”, hvor prisen er 1.690 kroner.

Livsstil
Reportasjer