<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Foto: Eivind Yggeseth / Kapital

Julegavetips til vinentusiasten

Den beste vinen du kan putte under treet og servere ved bordet denne sesongen. 

Chateau Haut-Bailly 2018

Klassisk rødvin fra Bordeaux. Haut-Bailly er først og fremst en flott matvin til retter av lam, men årgangen lover godt for lagring i tiår fremover. Middels rød farge. Solbær, paprika, seder og fat på duft og smak. En elegant og flott vin med balanserte tanniner, samt lang ettersmak av fat. 

Pris: 1.375 kroner

Poeng: 91

Chateau d’Yquem 2005

Et ikon blant verdens dessertviner. Prisen er høy, men få viner er sikrere kjøp enn denne. Nytes best til gåselever og rouqefort. Gyllen farge. Honning, mineraler og modent gult eple på duft og smak. Konsentrert, elegant vin med lang vinøs ettersmak. Praktfull syrlighet gjør vinen udødelig.

Pris: 4.803 kroner

Poeng: 96

Bollinger la Grande Année Brut 2014

James Bond drikker den også, og det er aldri feil å gi vekk årgangschampagne til den man verdsetter høyt. Lys gulgrønn farge. Kompleks duft av modent eple, sitrus, kjeks og sopptoner. Årgangen, 2014, føles ung med medium pluss syrlighet. Drikk av store glass. Lang ettersmak.

Pris: 4.803 kroner

Poeng: 93

Livsstil
Reportasjer