<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Foto: Katarina Petrovic

Inspirasjon til juledekoren

Behov for inspirasjon til juledekoren i siste liten? Moteprofil Katarina Petrovic deler sine beste tips til sober, men tradisjonsrik julepynt.

– Jeg elsker å pynte til jul, det gir en helt egen ro i kroppen. Det beste tipset mitt er at det skal føles riktig for deg og de som bor i hjemmet. Det skal føles som dere og reflektere hvem dere er og hva dere vil at dere selv og andre skal føle når de er på besøk, sier Katarina Petrovic.

Hun trekkes i to ulike retninger på julepynten. Det moderne og minimalistiske, spesielt med tanke på farger, og det mer tradisjonelle og varme – og gjerne litt antikke.

Moteprofil: Katarina Petrovic. Foto: Katarina Petrovic

– Med andre ord blir det som oftest en kombinasjon av begge stiler, og det reflekterer jo generelt stilen vi har i hjemmet fra før av.  Jeg tror det er først da man faktisk blir fornøyd med pynten og trives i omgivelsene. Alt som er påtatt og unaturlig, tror jeg er med på å sette en stemning som også er det. Man skal føle seg vel i det man omringes med.

Gammelt med nytt

Andre tips er å kombinere gammelt med nytt, klare å begrense seg til ikke for mange elementer, men likevel tørre å slippe til noen iøynefallende og mektige elementer. Og sist, men ikke minst: lage egne kranser og buketter og overdrive med levende lys.

– For meg er det det som gir det lille ekstra og setter en helt spesiell stemning i de mørke dagene.

Foto: Katarina Petrovic
Foto: Katarina Petrovic

Hva er ditt beste tips til et julete bord?

Hun er opptatt av at det ikke skal være for mange elementer på bordet, men at det som er der snakker for seg selv og får gjestene til å føle seg velkomne.

– Det skal føles litt høytidelig, spesielt til jul, men likevel på en slik måte at man ikke er “redd” for å spise og kose seg.

– Jeg er også glad i å legge til en hjemmelaget detalj, som små kranser rundt lysestakene eller annen dekorasjon på tallerkenen. Gjerne rester fra buketter eller kranser jeg har laget.

I tillegg må hun alltid ha levende lys på bordet.

– Aller helst skulle jeg hatt langt mer enn det jeg har muligheten til, på grunn av barn rundt bordet, men husk at lysestaker ikke skal være i veien for samtalene rundt bordet. Det samme gjelder buketter. Det er menneskene og samtalene som skal få være i fokus.

– Om man er redd for eller ikke ønsker å bruke for mange julete elementer, kan det være nok at serviettene kanskje er det eller at man bruker blomster og grønt som er assosiert med denne tiden av året. Det må ikke være nisser og juletrær på plass for at det skal føles som jul rundt bordet.

Foto: Katarina Petrovic

Livsstil
Reportasjer