<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Den andre måneklokken

Omega Speedmaster er synonym med månelandingen, men ikke den eneste klokken som har vært på månen. Nå pusser Bulova opp sin egen, mindre kjente måneklokke. 

Romfartstema: Klokkemerket Bulovas nyeste lanseringer er langt fra nye, men re-lanseringer av eldre modeller fra arkivene. Fra venstre er “måneklokken” Lunar Pilot i originale farger, Accutron Astronaut med GMT-funksjon og Lunar Pilot i den nye fargekombinasjonen hvitt/blått. Foto: Bulova
Livsstil

I 1969 var Neil Armstrong og resten av teamet utstyrt med sveitsiske kronografer av typen Omega Speedmaster stroppet rundt romdraktene. Siden den gang har Speedmaster vært en av verdens mest ikoniske klokker, tett forbundet med astronautenes heltebragder. God reklame, kan du si. 

Etter dette har mange andre klokkemerker – enten som offisielt utstyr eller som astronauters private eiendeler – funnet veien til verdensrommet, men ytterst få andre på månens overflate.