<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Lager drinken: Bartender Ingebrigt Ryland Røyrane hos Rett i Gapet lager drinken gin genie.  Foto: Eivind Yggeseth / Kapital

Hot cocktail: Slik lager du "gin genie"

Ingebrigt Ryland Røyrane lager en drink inspirert av David Bowie.

– Vi er alle pliktige til å passe på plantene her og kjenne litt nedi jorden, sier Ingebrigt Ryland Røyrane hos Gapet i Oslo med et smil.

Bartendern: Ingebrigt Ryland Røyrane. Foto: Eivind Yggeseth / Kapital

Utenfra ser stedet ut som en liten oase midt i Ullevålsveien, takket være den pastellgule baren og de mange frodige plantene i lokalet. Gapet startet opp i 2019 som både bar med mat og som plantepensjonat. Tvers over veien ligger Vår Frelsers gravlund som nærmeste nabo.

Plantepensjonatet er inspirert av lokalets historie. For tidligere lå det en blomsterbutikk på adressen, for de besøkende på gravlunden.

– Det er en litt bortgjemt bar som ligger litt ubestemmelig til. Det er ikke helt St. Hanshaugen og ikke helt Pilestredet. Det er heller ikke så mange andre barer i området her, fortsetter Røyrane.

Ingebrigt Ryland Røyrane (26)

 

Bartender på Gapet

CV: Rommet i Bergen

Navnet på baren kan både vise til det man putter i gapet, som god mat og drikke, men også til havgapet. For de liker veldig godt mat fra havet her. Derfor serverer de småmat som brioche med kreps og “champagnedip”; chips med gyllen kaviar og seterrømme. I tillegg får man snacks som popcorn og syltede grønnsaker – og varm daddelkake med toffeesaus for søtmonser.

Bowie-drikke

Det blir ikke bar uten noe fuktig i gapet. Stedet har både vin, øl og drinker – både egenkomponerte og klassikere, gjerne med en twist. De deles inn i lyse og mørke drinker.

– Gin genie er oppkalt etter låten Jean Genie av David Bowie, fra platen hans “Aladdin Sane” fra 1973.

Drinken: Gin genie. Foto: Eivind Yggeseth / Kapital

Gin genie

 
  • 4 cl gin
  • 2 cl myntesirup
  • 2 cl ferskpresset sitronjuice
  • 0,5 cl pastis
  • sitronskive til pynt
  • hjemmelaget myntesirup.

Myntesirup lages ved å trekke noen kvaster mynteblader i sukkerlake. Sukkerlaken er omtrent like deler sukker og vann som varmes opp. Til en flaske bruker Gapet fem til seks kvaster med mynte.

Bowie har selv beskrevet den ikoniske låten som “et smørgåsbord av forestilt americana” basert på en karakter à la kompisen, rampegutten og det amerikanske punk-ikonet Iggy Pop. Tittelen skal ha vært lettere inspirert av den franske forfatteren Jean Genet.

– Det er en frisk og litt sommerlig drink med et hint av mynte og lakris. Gin genie er en rørt drink med gin, sitron og myntesirup laget her på huset. Den har også pastis, som er en lakrislikør.

Røyrane synes drinken funker bra som en velkomst å servere gjester før man skal sette seg til bords.

– Hell alle ingrediensene i et røreglass og fyll godt opp med is. Rør til drinken er avkjølt. Fyll et glass opp med isbiter, sil drinken over og pynt med en sitronskive.

Livsstil
Reportasjer