<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Den ultimate sommercocktailen

Jesper Hjelm mikser to guilty pleasure-drinker til den ultimate sommercocktailen.

Bartenderen: Jesper Hjelm. Foto: Iván Kverme / Finansavisen
Livsstil

– Vi gjorde en test der vi klarte å lage åtte taptails på samme tiden som vi lagde én drink fra bunnen av, sier Jesper Hjelm hos F6.

Den kjente og for mange kjære cocktailbaren i starten av Frognerveien har holdt det gående siden 2009. Hjelm beskriver den som en bydelsbar med flere stamgjester.

På menyen står det klassiske guilty pleasure-drinker som pornstar martini, moscow mule, espresso martini og amaretto- og whiskey sour. Men baren selger aller mest av trendy ready-to-drink cocktails på tapp fra norske Taptails, utviklet i samarbeid med F6. Smaken moscow mule er en klar favoritt blant gjestene.

Jesper Hjelm (35)

 

Daglig leder på F6 og deleier på Nedre Løkka

– Det går fort å lage, og det er alltid samme kvalitet, uansett hvilken bartender som serverer den, fortsetter Hjelm.

Kvalitet og effektivitet er alfa og omega i serveringsbransjen. Særlig hvis det er tettpakket med gjester – noe F6 mener er tilfellet hos dem hver helg. Med såpass høyt trykk gjorde de i 2015 en omfattende renovering, hvor de blant annet flyttet på baren for en bedre flyt i lokalet. Ingen ønsker en flaskehals med feststemte nordmenn foran baren når helgen skal inntas.

– Vi pleide å ha djs her før corona, men under pandemien sluttet vi med dette for å kutte kostnader. I ettertid har vi ikke startet med det igjen, da plassen det tok kan fylle et stort bord med ti gjester – og som bydelsbar så trenger vi ikke det.

Drinken: Grogner grogg. Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Frogner Grogg

 
  • 0,5 cl ingefærjuice
  • 2 cl gin
  • 2 cl sloe gin
  • 3 cl limejuice
  • 4 cl pasjonsfruktjuice
  • 2 cl sukkerlake
  • Ingefærøl
  • Angostura Bitters
  • Pasjonsfrukt og mynte til pynt.

Som skapt for sommeren

– Frogner Grogg er en av våre signaturdrinker. Navnet grogg kommer fra engelsk og består av en sprittype og blandevann, så det er nok egentlig bare en slang på ordet cocktail. Drinken er en miks av pornstar martini og moscow mule med en twist.

Drinken er som skapt for sommeren og inneholder forfriskende pasjonsfrukt og sinna ingefær, i tillegg til rubinrød sloe gin laget av slåpetornbær. Hos F6 serveres cocktailen i en metallkopp, enn så lenge. For de blanke koppene har en tendens til å bli med folk hjem (“vi hadde 250 stykker, nå er det et fåtall igjen”).

– Vi bruker like mengder vanlig gin og sloe gin i drinken. Sloe gin tilfører fruktighet og gjør den litt søtere enn om man kun hadde brukt blank gin. I tillegg er det et hint av ingefær.

– Hell alle ingrediensene rett i et glass eller en kopp, fyll opp med isbiter og rør rundt. Fyll på med knust is på toppen og pynt med en halv pasjonsfrukt og litt mynte.