<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Cocktail laget på hjemmelaget jordbærtequila

Marie Louise Hybert mikser en rekke afrodisiaka i en forførende sommerdrink.

– Apostrophe er oppkalt etter Frank Zappas album fra 1974, derav ølbrikkene våre som er designet etter det samme albumet, sier Marie Louise Hybert på Apostrophe i Oslo.

Nabolagsrestauranten ved Rathkes plass på Grünerløkka pleide å kombinere såkalt omakase med pizzarestaurant og cocktailbar, men gikk i vinter over til å ha en bistromeny.

Bartenderen: Marie Louise Hybert. Foto: Iván Kverme / Finansavisen

– Omakase er et japansk konsept hvor man skal stole på kokken, som bestemmer hva man skal spise og lager ti til tolv retter. Hos oss inkluderer det ofte en vinpakke og en cocktail også, men det ble en litt todelt restaurant med bare pizza eller småretter, fortsetter Hybert.

Nå har stedet også bistro med snacks, småretter og dagens hovedretter. Men det står fortsatt et par pizzaer på menyen. På den måten kan man komme innom for en matbit, uten å kun måtte velge mellom pizza eller en helaften med omakase.

Marie Louise Hybert (28)

 

Barsjef på Apostrophe

– Cocktailmenyen er ofte sesongbasert og består av klassiske cocktails eller noe jeg finner på selv, som regel med lokale råvarer. Vi lager skikkelige cocktails uten noe tull, bare ferske ingredienser.

En drink for sommerflørten

Interiøret i restauranten er en lun og stilig blanding av store og små bord i pent treverk, de norske Rastad & Relling-stolene Bambi fra 1954 levert av Fjordfiesta i Molde, kunst på veggene, en japansk tekanne og noe som minner om en staselig fruktpresse i metall – som viser seg å være en klassisk, fransk andepresse. På en av veggene henger et fotografi i sort-hvitt av eier Eirik Sevaldsen, stedets store Frank Zappa-fan. “Apostrophe” er favorittalbumet hans.

– Aphrodisiac er en drink for sommerflørten. Den kombinerer sjokolade, jordbær, pasjonsfrukt og kanel, som alle er afrodisiaka.

Drinken: Aphrodisiac. Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Aphrodisiac

 
 • 5 cl jordbærtequila
 • 3 cl ferskpresset limejuice
 • 2,25 cl kanelsirup
 • 1 cl pasjonsfruktpuré eller 1 hel pasjonsfrukt
 • 3 dråper sjokoladebitters
 • jordbær til pynt.

Jordbærtequila

 • 1 pakke jordbær (500 g)
 • 1 flaske tequila blanco (70 cl).

– Vask jordbærene og del dem i to – man trenger ikke å fjerne stilken. Hiv dem i en krukke og hell over tequila. La stå i romtemperatur i cirka to til tre døgn, eller til tequilaen har trukket ut fargen fra jordbærene.

Kanelsirup

 • 1 pakke kanelstenger
 • 1 l vann
 • 1 kg hvitt sukker.

– Lag sirup av like deler vann og sukker og la redusere i fem minutter. Slå av varmen på platen og hell over i en beholder med knuste kanelstenger. La stå over natten i kjøleskap og filtrer.

Drinken er av det egenkomponerte slaget og ble til i forbindelse med en cocktailkonkurranse Hybert deltok på i 2022. Premien var en all inclusive-tur til Mexico og fristet stort, men ble ikke hennes.

– Denne drinken inneholder hjemmelaget jordbærtequila. Tequila elsker frukt, og her tar den fargen og all smak fra jordbærene.

Hybert er ikke fremmed for infusering, og gjør det gjerne også med alt fra rødbeter til te. I tillegg til rød jordbærtequila har drinken limejuice, hjemmelaget kanelsirup, pasjonsfrukt og sjokoladebitters.

– Sjokoladebitters består av en rekke urter, krydder og kakaonibs og kan enten brukes som en smaksforsterker i en drink eller for å binde sammen alle smakene.

Kanel skal være et annet afrodisiakum, men blir også brukt i drinken fordi Hybert tidligere har mikset det med tequila og visste at de to var en god match.

– Hell alle ingrediensene i en shaker, fyll opp med is og rist godt. Dobbeltsil over et rocksglass fylt med isbiter. Pynt med et halvt jordbær.

Livsstil
Reportasjer