<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Foto: Iván Kverme / Finansavisen

En av Mexicos mest ikoniske drinker

Miguel Molinet lager en tvist på en av Mexicos mest ikoniske drinker – med ormesalt på glasskanten.

– Vi har over 100 typer mezcal og er mest sannsynlig Norges første mezcaleria, som vi kaller det i Sør-Amerika, sier Miguel Molinet, daglig leder og medeier av Perla på Grünerløkka i Oslo.

Nabolagsbaren åpnet dørene i 2015 og ligger et lite steinkast unna Sofienbergparken.

– Alle våre ansatte snakker nå spansk, både de latin-amerikanske og norske bartenderne. Selve definisjonen på Perla er nesten “Norge som treffer Latin-Amerika” på ulike måter, fortsetter Molinet, som selv er fra Chile.

Resultatet er en perle av en bar med iøynefallende interiør som lar tankene vandre til 50- og 60-tallet, med latin-amerikansk musikk, som bossa nova, på vinyl. Mens interiøret er laget av gründer og medeier Erik Bruun, har Molinet tatt initiativ til å legge til autentiske detaljer fra land som Bolivia, Mexico og Brasil. Her titter jomfrufigurer ned fra barhyllene, og en utstoppet sommerfugl fra Amazonas henger på veggen. På toalettet ruver den mexicanske Jomfruen av Guadalupe over vannklosettet.

Miguel Molinet (41)

 

Daglig leder og medeier av Perla

CV: Papa Borracho

Bartenderen: Miguel Molinet. Foto: Iván Kverme / Finansavisen

– Det er en veldig lokal tradisjon hvor de går med slike figurer gjennom religiøse samlinger på gatene. Selv om hele kontinentet er veldig katolsk, er ikke jeg det. Så jeg ville gjøre noe litt humoristisk og ironisk med religiøse figurer her, smiler han.

Brennevin til alt

Hovedingrediensen i alle cocktailene er latin-amerikansk brennevin. Enten mezcal fra Mexico, pisco fra Peru eller Chile, cachaça fra Brasil og karibisk rom. I tillegg er all vin fra Sør-Amerika.

– Mezcal er brennevin laget av den mexicanske planten agave, som ligner på en kaktus. Den blir laget med en veldig spesiell og gammel prosess, hvor man blant annet koker hjertet av agaveplanten – derav røyksmaken.

– Folk er nysgjerrige, men jeg skulle ønske det var enda flere som liker mezcal. Den kan være veldig fruktig og nærmest ha en jordsmak. Og all mezcal skal ha røyksmak. De som er glad i whisky, kommer derfor helt sikkert til å like dette.

Pisco sour er den soleklare bestselgeren på cocktailmenyen til Perla, og mange gjester kommer hit utelukkende for den, ifølge Molinet.

Drinken: Perla paloma. Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Perla paloma

 
  • 4 cl mezcal, gjerne infusert med habanerochili
  • 1 cl limejuice
  • en klype havsalt
  • ca. 175 cl grapefruktbrus, gjerne fra Three Cents for ekstra fin farge og aroma
  • appelsinskive og ormesalt/salt til pynt.

Habaneroinfusert mezcal

– Finhakk en hel habanerochili og legg i en beholder. Hell over en hel flaske mezcal på 750 ml. La stå i 45 minutter og finsil tilbake i flasken.

– Perla paloma er vår tvist på den klassiske og friske drinken paloma. Det er en signaturdrink fra Mexico laget på tequila, som er veldig enkel å lage og bygges direkte i glasset.

Hvorfor den heter paloma, er et mysterium. Kun margarita kan regnes som mer ikonisk enn denne.

– Ettersom vi er en mezcalbar, så bestemte vi oss for å bruke habaneroinfusert mezcal istedenfor tequila i drinken, og med ormesalt på kanten av glasset. Hjemme kan man bruke vanlig salt eller tajin, et mexicansk chilisalt som man finner på helsekostbutikker. Man kan bruke vanlig mezcal om man ikke vil infusere den med chili hjemme.

– Smør limejuice rundt kanten på glasset og dypp det i ormesalt, vanlig salt eller sterkt salt. Fyll glasset til toppen med isbiter. Hell over mezcal og limejuice, dryss over en liten klype havsalt, topp med grapefruktbrus og rør om. Pynt med en skive appelsin.

Livsstil
Reportasjer