<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Super klokke for superhelten: Prestisjemerket Audemars Piguet fra Sveits har et pågående samarbeid med Marvel-universet, og deres nyeste lansering er en dyr og komplisert klokke med et unektelig Spider-Man-tema.  Foto: Audemars Piguet/Marvel

Lanserer "Spider-Man"-klokke til 2,4 millioner kroner

For 2,4 millioner kroner kan du ha Spider-Man med deg overalt.

I 2021 lanserte den sveitsiske luksusklokkeprodusenten Audemars Piguet, med daglig leder François-Henry Bennahmias i bresjen, en spinnvill tourbillon. På – eller rettere sagt inni – urskiven var en figur av Marvel-superhelten Black Panther. Prisen ble satt til 1,8 millioner kroner. Nyheten utløste blandede reaksjoner. Kritikerne mente det var litt useriøst av en eldgammel og ærbødig fabrikant å lage noe med en stor tegneseriefigur på. Tilhengerne syntes på sin side det var en spennende tvist med stor og god kontrast til ellers så konservative og superseriøse klokkevidundere. Litt gøy må det være lov å ha det når man har mekket mikromekanikk i 148 år. 

Bennahmias er snart på vei ut av det prestisjefulle klokkemerket, men først har han tydeligvis bestemt seg for å fortsette å både irritere og glede sine kunder og entusiaster. Nå med Spider-Man i miksen. Her er karakteren skåret ut i hvitt gull, malt for hånd og plassert i actionpositur under safirglasset – en jobb som totalt sett angivelig tar 50 timer. Deler av figuren lyser i mørket, slik som viserne også gjør. 

Nylanseringen Audemars Piguet Royal Oak Concept Tourbillon “Spider-Man” er i likhet med Black Panther-klokken plassert i Concept-kolleksjonen. Denne delen av porteføljen er kort fortalt et forsøk på gjøre merkets ikoniske Gerald Genta-design Royal Oak – deres desidert viktigste hjørnesteinsprodukt – mer moderne, hipt og eksperimentelt. Prisene er deretter, selv om designelementene kan være fantasikarakterer fra tegneserier. 

Tourbillon og millionpris

Uansett Spider-Man på urskiven eller ei, så er den nye klokken komplisert. Urkassen på 42 mm er laget i titan og huser merkets egenproduserte urverk med tourbillon. Kaliber 2974 byr på 72 timer gangreserve, og takket være den nokså åpne urskiven har man innsyn til store deler av det lille maskineriet. 

Prisen er 195.000 sveitserfranc, i skrivende stund tilsvarende nær 2,4 millioner kroner. Du skal være rimelig blodfan for å rettferdiggjøre det, selv om det kun skal produseres 250 eksemplarer.

Livsstil
Reportasjer