<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
Nytt på nytt: Rolex Daytona i hvitt gull og sort-hvit urskive, lansert i anledning Le Mans’ 100-årsjubileum.  Foto: Rolex

Rolex lanserer ny utgave av Daytona

Nyheten er en spesiell versjon av Daytona i hvitt gull. Inspirasjonen fant de i en av merkets aller mest ettertraktede vintageklokker. 

Rolex. Kronen på tronen hva gjelder sveitsiske klokkemerker – i hvert fall målt i eksportverdi. Ifølge Morgan Stanleys årlige industrirapport har produsenten en markedsandel på nærmere 30 prosent og selger for 9,3 milliarder sveitserfranc, hvilket i skrivende stund tilsvarer 112 milliarder kroner. 

I slutten av mars lanserte de en splitter ny generasjon av et av deres mest ikoniske produkter: kronografen Daytona. Om du ikke har fått med deg det allerede: I anledning modellens 60-årsjubileum ble “alt” litt nytt. Urkassens proposjoner, urskivens detaljer og urverkets spesifikasjoner – alt ble endret med små marginer til å lage et nytt, men samtidig lett gjenkjennelig uttrykk. Utgaven i platina fikk attpåtil gjennomsiktig baklokk med innsyn til mekanikken. 

“Nytt” urverk: Rolex Daytona er i utgangspunktet utstyrt med samme urverk som modellene som ble lansert under Watches and Wonders-messen i mars, men modifisert med et par ekstra deler for å bruke 24-timersvisning i stedet for de vanlige 12. Foto: Rolex

Nå, kun et par måneder senere, utvider Rolex plutselig Daytona-kolleksjonen med et slags retroinnslag. Denne gangen er anledningen 100-årsjubileet til racerbilløpet Le Mans, som merket er sponsor av. 

Paul Newman-vibber

Siden det er jubileum, må det vel markeres. Derfor er “100” på bezelen markert i rødt. Urverket er også annerledes enn i de andre, nye standardutgavene av Daytona. Men endringene er ikke av spesiell praktisk betydning, kun at underskiven som teller timer nå viser 24 timer, i stedet for 12 – et nikk til det franske bilracets varighet. For å få til dette måtte Rolex legge til noen smådeler, som i tur gjør at klokken også skal være et ørlite hakk tykkere. 

Materialvalget er hvitt gull, både urkasse og lenke. Heftige greier. 

Det nevnte retropreget er på sin side tildelt urskiven. Da i form av hvite underskiver (de tre rundingene med tidsmarkører) med firkantede indekser. Dette er et direkte nikk til vintage-modellen 6263 “Paul Newman” fra 60- og 70-tallet. På auksjon går slike klokker for mellom 3 og 6 millioner kroner. Sånn sett slipper man billig unna med denne nyheten. Prisen er oppgitt som “på forespørsel”, men bak den setningen står egentlig 574.000 kroner. Til sammenligning kan man handle utgaven i stål til “kun” 168.600 kroner. 

Livsstil
Reportasjer