<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
Barsjefen: Giovanni Macca ved Libertine på Frogner i Oslo. Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Slik lager du Frogner-barens mestselgende gin & tonic

Giovanni Macca frister med en pastellrosa sommerdrink som vil gå sin seiersgang på Instagram.

– Det er mye kultur rundt gin & tonic nå, i motsetning til på 90- og tidlig 00-tallet. Takket være gode bartendere som har delt av sin kunnskap, er det nesten umulig å gå inn på en bar og bare finne én gintype. Nå spør gjester hva slags type gin, tonic og soda man har, sier Giovanni Macca på Libertine i Oslo.

Den franskinspirerte vinbaren åpnet før sommeren i de tidligere lokalene til sagnomsuste Champagneria på Frogner. Iøynefallende bord skreddersydd for stedet i grønn, hvit og burgunderrød marmor fra Italia representerer hvit- og rødvinsdruene. Selv hevder de at terrassen i andre etasje ikke var stjernen tidligere, men at den nå er det første stedet i baren gjester ønsker å booke.

– Vi ønsket å lage et pent og elegant sted, men ikke så fancy at folk synes det er for fancy. Man skal føle seg velkommen her, fortsetter Macca.

Giovanni Macca (38)

Barsjef på Libertine

CV: Stratos og Justisen

– I Frankrike betyr libertine en frittenkende, nytelsessøkende og free spirited person. Jeg er italiensk, og hvis man sier at en person er libertina i Italia, betyr det at noen har det veldig gøy.

På menyen står nesten 500 ulike viner, inkludert musserende. Mesteparten fra Frankrike, men også fra andre land som Italia og USA. Ønsker du brennevin, kan baren tilby seks gin & tonic-variasjoner med topping som rosmarin, blåbær og grapefrukt, i tillegg til cognac. 

Av barsnacks kan Libertine skilte med delikatesser som østers, ost og skinker samt kaviar. Kjøkkensjefen har selv erfaring fra anerkjente Arakataka.

Foto: Iván Kverme / Finansavisen

– En sexy drink

– Bestselgeren blant våre gin & tonics er pink gin med grapefruktbrus, pyntet med tørkede jordbærskiver og roseblader. Den har en fin balanse med bitterheten fra grapefrukten og fruktigheten fra bærene i pink gin, sier Macca.

Er du i tvil om hva pink gin egentlig er, kan vi slå fast at det er noe annet enn sloe gin. Sistnevnte har en annen produksjonsprosess, hvor man infuserer den med bær etter destilleringen. Den er også ofte mørk rød på fargen, mens pink gin er, som navnet tilsier, lys rosa.

Pink Gin & Grapefruktsoda

  • 4 cl pink gin
  • toppes med grapefruktbrus etter smak og behag
  • dehydrert jordbærskive og roseblader til pynt.

– Drinken har en fin rosafarge, og når man ser den, får mange lyst på den – til og med gutta. Jeg ville lage en sexy drink, og jeg synes det føles som en skikkelig cocktail – selv om det bare er en gin & tonic.

Drinken skal visst være et yndet objekt å ta bilde av og legge ut på sosiale medier. Om Instagram vil bli farget rosa denne sommeren, gjenstår å se.

– Gin & tonic kan drikkes når som helst. Bitterheten gjør at den er god før mat, men også sammen med maten eller etterpå.

– Hell gin oppi et høyt glass. Fyll isbiter helt opp til kanten av glasset og topp med grapefruktbrus. Pynt med tørkede jordbærskiver og roseblader fra Garnish Premium.

Livsstil
Reportasjer