<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Frankrike destruerte 35.000 flasker “champagne”

Flaskene ble antatt å overtre Champagnes beskyttede geografiske betegnelse. 

Foto: Amazon
Livsstil

Champagne er som kjent en beskyttet tittel som kun musserende vin fra regionen med samme navn kan smykke seg med. I Frankrike tar de beskyttelsen av loven seriøst. Nylig destruerte landets myndigheter intet mindre enn 35.000 flasker med “Couronne Fruit Champagne” fra Haïti. Flaskene ble oppdaget i oktober 2021 i den franske havnebyen Le Havre, ifølge Forbes

Drikkevarene var ment å selges i Frankrike, men en domstol i Paris bestemte i fjor at “markedsføring av disse flaskene sannsynligvis ville overtre Champagnes beskyttede geografiske betegnelse”. Dermed endte det altså med destruksjon av varene, som for øvrig kom i bruslignende plastflasker.