<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Bartenderen: Felice Capasso. Foto: Iván Kverme

– Drinken er veldig frisk og lettdrikkelig

Felice Capasso hyller populær japansk gin i en elegant, garnityrfri cocktail.

– En cocktail kan se vakker ut selv uten en million paraplyer oppi. Vi er i Skandinavia, kjent for sitt minimalistiske design, sier Felice Capasso hos The Conservatory i Oslo.

Cocktailbaren åpnet dørene i 2021, godt bortgjemt bortest i trendy Oslobukta. Bak baren står Michelin-restauranten Maaemo, som ligger rett rundt hjørnet. Ettersom baren skulle representere alt Maaemo-sjef og musikkelsker Esben Holmboe Bang liker, falt navnet på The Conservatory. Et pent sted “for god musikk, flotte cocktails og fantastisk service”.

Her blir man dullet med fra man ringer på dørklokken utenfor, får jakken sin hengt i et skap til man blir fulgt til bordet – som mest sannsynlig er forhåndsbooket (majoriteten av gjestene skal foretrekke å booke bord) – og får en cocktail servert fra et spesiallaget trebrett på toppen av et serveringsbord.

Det som henger på veggene skal gi en kunstnerisk type stemning som Holmboe Bang ønsket seg til et sted for å lytte og drikke. For å gi gjestene “den ultimate lytteopplevelsen” har baren investert mye i lydanlegget og laget musikk sammen med det Oslo-baserte plateselskapet Smalltown Supersound.

Felice Capasso (27)

 

Barsjef på The Conservatory

CV: Står bak brennevinsutdannelsen Sesto Senso.

– Jeg liker selv godt less is more-mentaliteten, hvor enkelhet er nøkkelen. Jeg er italiensk, og vi har verdens beste mat, som er veldig enkel å lage. En pizza margherita, spist over hele verden, har kun tre ingredienser, fortsetter Capasso.

Resultatet av tankegangen hans er en cocktailmeny som han selv omtaler som “enkel og elegant”, uten mye garnityr. Og uten ferskpresset sitrusjuice. Baren foretrekker eplesyre, lik den man bruker til eksempelvis ølbrygging.

– Det er så mye avfall med sitron- og limejuicepressing. Det er mye tid og frukt som kastes. Eplesyre kommer fra naturlige råvarer og gjør mer eller mindre den samme jobben.

Drinken: Pink Gin & Grapefruktsoda. Foto: Iván Kverme

Spritstudier

Før sommeren lanserte The Conservatory en ny cocktailmeny, hvor hver av de ni drinkene har et eget konsept. Her kan smaksløkene få bryne seg på alt fra kamillete, rose og plommer til kakao og smak av tang og tare.

– Jeg elsker destillert brennevin og hva de ulike typene representerer, og jeg elsker å snakke om det og lære bort. Derfor ble det naturlig å lage en meny inspirert av destillert brennevin, som hyller kunsten å destillere.

Capasso er sertifisert brennevinssommelier ved den globale utdannelsen WSET og foreleser i brennevinets verden. Kun 24 andre mennesker i verden har i skrivende stund tittelen han besitter. I fjor startet han sin egen skole i Oslo.

Yusu

 
  • 3 cl japansk gin
  • 1 cl sakura vermut
  • 1 cl yuzu likør
  • 1,5 cl hjemmelaget sencha te-kordial

Hjemmelaget sencha te-kordial

  • 50 gram sencha te
  • I kg sukker
  • I liter vann
  • 5 gram malic acid (eplesyre)

– Kok sencha te, tilsett sukker og reduser til en sukkerlake før du tilsetter sitronsyre.

– En dyktig kokk bør vite akkurat hvilke råvarer man jobber med. Hvordan skal du vite hvor lenge en biff skal stekes, hvis du ikke kjenner til fettinnholdet? En god bartender bør ha samme tilnærming og vite DNA-et i råvarene.

Sammen med sine kolleger har Capasso analysert ni ulike sprittyper og valgt ut en aromatisk, tekstur- eller smaksmessig komponent i hver av dem.

– Japansk gin var ganske nytt for rundt fire–fem år siden, og er en av de mest populære gintypene i verden i dag. Med drinken yuzu ville vi hylle den og andre vakre asiatiske ingredienser.

Cocktailen har derfor japansk gin som base, som inneholder sitrusfrukten yuzu – berømt i Japan. I tillegg inneholder den yuzulikør, en kordial laget av den japanske tetypen sencha samt sakura vermut laget av japansk kirsebærblomst.

– Drinken er veldig frisk og lettdrikkelig og minner om en gin sour-drink. Den har sødme fra kirsebærblomsten, florale jordtoner fra sencha-teen og syrlighet fra yuzu-frukten.

– Hell alle ingrediensene i en shaker, fyll helt opp med is og rist. Sil over et coupetteglass.

Livsstil
Reportasjer